7 maart 2014

Mavericks10.9: Alle geopende Finder vensters samenvoegen

finder icon retinaNieuw in OS X 10.9 Mavericks is de mogelijkheid om een nieuw Finder venster te openen in een tabblad. In veel gevallen ging het overzicht verloren wanneer je geruime tijd met Finder aan het werken was en het bureaublad overspoeld werd met Finder vensters.

Dit is nu verleden tijd dankzij de tabblad-functie. Open Finder en navigeer naar de menubalk, selecteer hier Archief en vervolgens de optie ‘Nieuw tabblad’. Uiteraard kun je net zoals in Safari de toestcombinatie cmd⌘ + T uitvoeren om een nieuw tabblad te openen.

Wanneer je om één of andere reden toch nog een hoop Finder vensters hebt geopend kun je alle openstaande vensters groeperen in één venster. Op deze manier worden alle vensters geplaatst in één venster met tabbladen. Volg hiervoor onderstaande stappen.

findersamenvoegen

Activeer Finder en navigeer naar de menubalk, vervolgens open je hier het venster-menu. Selecteer hier de optie ‘Voeg alle vensters samen’, onmiddellijk worden alle vensters geplaatst in één venster met tabbladen. Handig als je snel OS X en Finder weer op orde wil hebben.

Meer over Finder kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!