8 november 2013

iOS 7iOS 7: iCloud Sleutelhanger wachtwoorden laten generen

Safari logo 7 retinaEen nieuwe functie in iOS 7 is de iCloud Sleutelhanger, via deze optie worden je wachtwoorden en account gegevens bewaard in iCloud. Het internet is fijn, maar voor alles heb je tegenwoordig een gebruikersnaam en wachtwoord nodig, dit is voor de beveiliging uiteraard goed, maar kan ook vrij lastig zijn.

Met de komst van iCloud Sleutelhanger is het mogelijk al deze wachtwoorden en gebruikersnamen automatisch te laten invullen op de verschillende webpagina’s. Bovendien kun je Safari zelf een wachtwood laten generen, dit is niet zomaar een wachtwoord, maar een die nauwelijks te raden of te kraken is. Volg hiervoor onderstaande stappen:

Activeer eerst iCloud Sleutelhanger, dit doe je via: Instellingen ▸ Safari ▸ Wachtwoorden en invullen ▸ activeer ‘Namen en wachtwoorden’. Volg vervolgens de beveiligings-stappen en open hierna Safari.

wachtwoordsuggestie

Wanneer je nu een nieuw account aanmaakt of een bestaand wachtwoord wilt wijzigen krijg je boven het toetsenbord een extra optie te zien. Tap hier op ‘Suggestie voor wachtwoord’ om een nieuw wachtwoord te generen. Deze wordt automatisch ingevuld en bewaard in je iCloud sleutelhanger en gesynchroniseerd met al je iCloud apparaten.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Hans

  8 november 2013 om 10:35

  Drama! Bij configuratie van mijn nieuwe iMac (2 weken terug) ook voor de sleutelhanger gekozen; dramatisch!! Bleef om wachtwoorden vragen, niets was goed. Ook niet te herstellen, kon op gegeven moment niets meer! Er kwam zelfs een pop up met een Unix foutmelding! Dus alles opnieuw nu zonder sleutelhanger.

 • Christiaan

  8 november 2013 om 12:27

  Het komt regelmatig voor dat een website symbolen zoals ‘-‘ niet accepteert of dat het wachtwoord maximaal 10 tekens lang mag zijn. Is het ook in te stellen dat iCloud Sleutelhanger deze tekens niet gebruikt of een wachtwoord van maximaal 10 tekens genereert?

 • Boldfella

  8 november 2013 om 19:38

  Heb ik nog geen last van gehad.
  Maar als je zelf een wachtwoord intypt dan slaat hij die op in de cloud en zal hij vanaf dat moment bij die website aotomatisch de inloggegevens invullen.

 • Bigkevx2

  8 november 2013 om 22:57

  Jammer dat het nog niet overal werkt, zoals op jullie AT Genius forum…

  In combinatie met het onovertroffen 1Password echter een mooi stel.

 • Wesley Fabry

  8 november 2013 om 23:19

  Bigkevx2 niet helemaal waar want het werkt wel degelijk op ons forum, de screenshots in het artikel zijn van appletips genius ;-)

 • Bigkevx2

  9 november 2013 om 16:06

  Wesley,

  klopt, op IOS7 maar via Mavericks wordt het niet voorgesteld om op te slaan.
  Als ik eenmaal via mijn iPhone eenmalig heb aangegeven dat ik het in Keychain wil bewaren dan wordt het ook op mijn Mac voorgesteld maar ik mis dus de functie als ik via de Mac voor het eerst inlog.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!