8 november 2013

Gratis Apple applicaties bij aanschaf van een nieuwe iPhone, iPad of iPod Touch

AppStore logo 7 retinaAlle nieuwe iOS apparaten die vanaf 1 september zijn aangekocht kunnen gratis alle Apple applicaties downloaden. Omdat vele nu massaal overstappen op de iPhone 5s of iPhone 5c krijgen ze voor het eerst te maken met deze functie.

Wanneer je voor de eerste keer de App Store opent op je nieuwe iDevice krijg je een pop-up venster te zien waarin Apple al haar applicaties toont. Onmiddelijk kun je dan alle applicaties in één keer downloaden of enkel je meest favorieten. Wanneer je dit niet onmiddellijk doet kun je ook in een later stadium deze gratis applicaties downloaden.

gratisapps

Ga hiervoor naar het overzicht 'Apps van Apple' in de App Store, klik hier om deze onmiddellijk te openen vanaf je iDevice. Vervolgens kun je alle applicaties gratis downloaden. Uiteraard geldt die ook voor alle andere iOS apparaten die na 1 september zijn aangekocht, dit kan zijn iPod Touch, iPhone 4s en straks de nieuwe iPads. Mensen die voor deze datum de applicaties hebben gekocht krijgen (helaas) hun geld niet terug.

Meer over iPhone 5s kun je hier terugvinden.Reacties


 • alvani

  25 oktober 2013 om 9:34

  Het kan aan mij liggen, maar ik zie in de App Store op mijn iPhone bij het tabje “Uitgelicht” geen Apps van Apple staan

 • Eric

  25 oktober 2013 om 17:39

  Dit is zeer netjes van Apple.
  Als ik een van deze apparaten koop en ik gebruik het zelfde apple id, worden dan op mijn oude apparaten (dus van voor 1 sept. 2013, mijn Macbook Air is van jun 2013), ook deze apps herkent?

 • RoyS

  25 oktober 2013 om 20:53

  Vandaag de iPhone 5s gekocht, na thuis aangekomen te zijn meteen een reservekopie geïnstalleerd. Helaas krijg ik na het openen van de Appstore ook geen tabje “apps van Apple”. Weet er iemand hoe ik wel die apps gratis kan downloaden? B.v.d! :-)

 • Wesley Fabry

  25 oktober 2013 om 21:06

  Klik hier om onmiddellijk deze pagina van Apple te openen in de App Store

 • RoyS

  25 oktober 2013 om 21:28

  @wesley fabry thanx voor de tip….maar nog steeds geen “gratis” te zien.
  helaas ook niet als ik met mijn Apple ID uitlog en inlog. Ideetje?

 • RoyS

  26 oktober 2013 om 6:55

  Het is gelukt dankzij de link die je stuurde.
  Gisteravond nog niet maar vanmorgen wel.

  Thanx man!

 • Hugo

  27 oktober 2013 om 19:40

  Wat nieuws ontdekt als je een app van de trial update komt hij later tussen aankopen te staan Apple denkt dus dat je die apps voor geld bij ze hebt gekocht dus kan je ze nu ook gratis en voor niks installeren op een andere Mac gewoon via de app store even inloggen met de zelfde account waar mee je hebt ge-update en voila hij gaat ze installeren !! Dus download je bijvoorbeeld final cut pro via een torrent download alleen even over schakelen naar Engels en je kan hem updaten daarna staat hij tussen aankopen en heb je de originele verzie van Apple en heb je heel wat geld bespaard , pak je andere Mac erbij en installeer hem en klaar is Kees !!

 • Hugo

  27 oktober 2013 om 19:42

  Was bedoeld voor iWork en ilive installeren voor niks

 • Frank

  11 november 2013 om 14:39

  Jammer dat bestaande iPhone 5 “pioniers” buiten de boot vallen. Ook met het upgraden van de Mac naar Mavericks zijn de apps niet gratis. Alleen maar bij aanschaf van nieuwe toestellen.
  Ik heb nu een nieuwe MacBook air en ondanks dat Mavericks niet pre installed was, blijk ik toch recht te hebben op de iWork’s suite. En ook bij de eerder gekochte Mac’s is het te installeren…..

 • Henno

  11 november 2013 om 21:22

  Is het nou zo dat als ik een iPhone 5s koop en pages, numbers, etc. installeer dat deze dan ook op mijn oudere ipad kan installeren?

 • Diederik

  14 november 2013 om 16:05

  @Henno: Ja, eenmaal aangeschaft kun je ze ook op andere iOS apparaten installeren. (Mits hardwarematig ondersteund?)

 • Arjen

  22 november 2013 om 17:55

  Start Apple Tips vanaf je nieuwe iPhone en druk dan op de link van Wesley Fabry hierboven dan ga je direct naar de apps van Apple en lukt het wel.

 • Pieter

  6 april 2014 om 8:19

  Het lukt niet ik heb de link aangeklikt maar dan gaat ie laaden en dan krijg ik wit beeld. Hoe kan het wel lukken? Ik verwacht hier graag een antwoord op

Een reactie toevoegen: