25 maart 2017

Google Maps: Locaties, adressen en plaatsen bewaren in lijsten

google maps icon

Met behulp van de Google Maps applicatie kun je eenvoudig zoeken naar locaties, adressen en overige plaatsen. Uiteraard heeft Apple haar eigen Kaarten, maar toch kun je daarnaast ook Google Maps gebruiken. Google heeft namelijk andere opties en mogelijkheden zoals het controleren hoe druk het op een locatie is.

Een andere handige functie is het aanmaken van persoonlijke lijsten. Ga je bijvoorbeeld op citytrip naar Berlijn, dan kun je op voorhand al leuke plekjes uitzoeken en toevoegen aan een lijst. Ook kun je interessante plaatsen waar je bent geweest bewaren voor later.

Locaties toevoegen aan Google Maps lijsten

• Open de Google Maps applicatie
• Zoek naar een locatie, adres of plaats
• Tik onderaan op de informatiekaart
• Kies voor de optie 'Opslaan'

locaties toevoegen aan Google Maps lijsten

Je hebt nu de mogelijkheid om een bestaande lijst te kiezen zoals 'Favorieten', met behulp van de knop 'Nieuwe lijst' kun je een nieuwe (persoonlijke) lijst aanmaken.

Opgeslagen locaties en lijsten bekijken in Google Maps

Om de opgeslagen locaties te bekijken volstaat het om de Google Maps applicatie te openen en te tikken op de drie horizontale strepen in het zoekveld. Kies in het menu voor 'Mijn plaatsen' en open het tabblad 'Opgeslagen'. Kies een lijst om de locaties en adressen te bekijken.

Lees ook: Controleer live hoe druk het ergens is met Google MapsReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: