8 november 2013

iOS 7iOS: Touch ID gebruiken en meerdere vingers toevoegen

Touch_ID_iconNieuw in de iPhone 5s was de vingerafdrukscanner ook wel Touch ID genoemd. Met behulp van deze scanner is je iPhone beveiligd en kun je in principe alleen maar je iPhone ontgrendelen met behulp van je vingerafdruk. De scanner zit ingebouwd in de vernieuwde homebutton (thuisknop) en registreert je vingerafdruk in iedere willekeurige richting.

Door je vinger op de homebutton te plaatsen wordt de afdruk gescand en de iPhone ontgrendeld. Deze functie is een toevoeging op het bestaande codeslot, daarom kun je ook alleen maar Touch ID gebruiken in combinatie met een codeslot. Volg onderstaande stappen om deze optie te activeren:

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer de optie 'Toegangscode en vingerafdruk'
• Tap op de optie 'Vingerafdrukken'

touchid1

Selecteer de optie 'Voeg een vingerafdruk toe' om een nieuwe vingerafdruk toe te voegen. Volg vervolgens correct en nauwkeurig de aanwijzingen op het scherm om een goede afdruk te registreren. Herhaal deze procedure om maximaal 5 vingerafdrukken toe te voegen, uiteraard kan dit ook de vinger afdruk zijn van je partner of ander persoon.

touchid2

Activeer als laatste de optie 'Ontgrendel codeslot' om je iPhone te ontgrendelen met behulp van je vingerafdruk. Daarnaast kun je ook aankopen bevestigen met je vingerafdruk door de optie 'iTunes en App store' te activeren. Mocht je iPhone je vingerafdruk om één of andere reden niet registreren kun je voorals nog je wachtwoord of codeslot gebruiken om je iPhone te ontgrendelen of een aankoop te verrichten.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Meer over iPhone 5s kun je hier terugvinden.Reacties


  • Roland

    25 oktober 2013 om 22:30

    Als je tijdens het maken elke vinger 1 keer doet kun je er veel meer. Werkt echt

Een reactie toevoegen: