20 april 2014

iPhone 5s: Touch ID uitschakelen en vingerafdrukken verwijderen

Touch_ID_iconSinds de nieuwe iPhone 5s is het mogelijk om de telefoon te ontgrendelen met behulp van je vingerafdruk (Touch ID). Dat is uiteraard erg handig, want hierdoor hoef je nooit meer een code in te voeren (ook al lijkt dit in de praktijk niet altijd het geval te zijn).

Toch zijn er een aantal gebruikers die niet graag hun vingerafdruk aan Apple willen geven, ook al beweerd Apple dat de vingerafdruk in een afgesloten gedeelte van de A7 processor wordt opgeslagen. Wil je weten hoe veilig het Touch ID is, dan is het zeker aan te raden om eens dit artikel op appletips te lezen. Mocht je liever toch geen gebruik willen maken van het Touch ID, maar wel van een codeslot dan dien je Touch ID uit te schakelen. Hoe je dit precies doet kun je hieronder terugvinden:

• Open Instellingen
• Tap op ‘Touch ID en toegangscode’
• Voer je toegangscode in

touchid-uitschakelen

Vervolgens kun je de optie ‘iPhone-ontgrendeling’ en' iTunes en App Store’ uitschakelen. Hierdoor kunnen de gelijknamige diensten geen gebruik maken van het Touch ID. Hierna moet je uiteindelijk ook de vingerafdrukken verwijderen van je iPhone. Dit doe je door van rechts naar links te vegen over de vingerafdruk met één vinger.

Selecteer vervolgens de optie ‘Verwijder’ om de afdruk voorgoed te wissen. Je iPhone maakt hierna geen gebruik meer van je vingerafdrukken en kun je de telefoon ontgrendelen met behulp van de toegangscode.

Meer over Touch ID kun je hier terugvinden.Reacties


 • Laurens

  20 april 2014 om 10:58

  Ik heb alleen mijn rechter duim opgeslagen (volgens tip/truck van Appletips weliswaar zo’n 25 keer) en bij mij doe hij het echt ALTIJD! Denk serieus dat bij wie de TouchID het niet goed doet, diegene ook niet goed hebben ingescand.

  Ik vind het echt een heerlijk gemakkelijke top functie.

 • Nic

  20 april 2014 om 13:10

  Ik er mijn Rechterduim en wijsvinger erin staan en werkt ook goed bij mij.

  Super functie alleen die implementatie bij galaxy s5 is niet echt over na gedacht.

 • paul

  25 november 2015 om 23:48

  Hallo, ik heb heel stom met een display reiniging spray op de telefoon gespoten. Nu kom ik er niet meer in. Hoe krijg ik de Siliconen laag weg.

 • Wesley Fabry

  26 november 2015 om 7:23

  Paul, dat zal je aan de fabrikant zelf moeten vragen, dat weten we helaas ook niet.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!