19 april 2014

Facebook: Blokkeer vrienden zodat deze je niet meer kunnen bellen

FaceBook-IconSinds enige tijd kun je via Facebook bellen met je vrienden. Dit is geheel gratis, tenzij je het over je mobiele datanetwerk doet, dan betaal je datakosten. Sinds de lancering (vorig jaar juni) krijgen we al regelmatig de vraag gekregen: Hoe kun je verhinderen dat (bepaalde) personen mij bellen?

Helaas heeft Facebook nog steeds geen optie ingebouwd waarmee je de mogelijkheid hebt om de gehele belfunctie uit te schakelen. Er is wel een manier om personen te belemmeren contact met je op te nemen via een telefoongesprek via Facebook. Volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Facebook.com in een webbrowser (niet de app)
• Klik in de chat-zijbalk op het tandwiel
• Kies voor ‘Geavanceerde instellingen’
• Vink de optie ‘Chat inschakelen voor alle vrienden behalve…'

facebook-chat-uitschakelen

Vervolgens dien je in het veld alle vrienden in te voeren waarvan je liever geen telefoongesprek wilt ontvangen. Bevestig door op opslaan te klikken. Er is helaas wel een "maar" verbonden aan deze optie, de persoon kan ook geen contact met je opnemen via de Chat (wel via de gewone berichten), daarnaast wordt dus ook belemmerd dat deze personen je kunnen opbellen via de Facebook belfunctie. Voorlopig is dit de enige oplossing.

Meer over Facebook kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: