19 april 2014

MavericksOS X iBooks: Afbeeldingen schermvullend bekijken

ibooks osx retina iconSinds de komst van iBooks in OS X heb je naast je iPhone, iPad en iPod Touch ook de mogelijkheid om je digitale boeken te bekijken op je Mac. Dit is vooral handig bij informatieve boeken waaronder school- en kookboeken. Wanneer je in het bezit bent van een MacBook met een multi-touch trackpad of een Mac met Magic Trackpad dan kun je eenvoudig met behulp van verschillende gestures navigeren door de boeken.

Om te bladeren door het boek kun je vegen (swipen) met behulp van twee vingers over je trackpad naar links of rechts. Wanneer je deze handeling uitvoert in interactief boek met een galerij kun je eenvoudig alle afbeeldingen bekijken met behulp van deze veegbeweging.

schermvullendibooks

Wanneer je graag bepaalde media schermvullend wilt weergeven kun je de muisaanwijzer plaatsen op de afbeelding. Spreid vervolgens twee vinger op het trackpad om de afbeelding schermvullend weer te geven. Op deze manier kun je vele handelingen uitvoeren zonder hiervoor vervelende toetscombinaties te onthouden of steeds menuopties te selecteren in de menubalk.

Wessalicious
WessaliciousCategorie: Specific Ingredients, Books, Food & Drink, Regional & Ethnic, Special Diet, Courses & Dishes, Methods
Ontwikkelaar:
    254 MB DOWNLOAD  € 0.99

Meer over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


  • Joske

    18 april 2014 om 18:44

    iBooks op OSX is toch geheel overbodig. Behalve de toepassing, die hier in dit artikel beschreven wordt, kan je er totaal niets mee; geef mij maar “Calibre”. Bovendien is iBooks geheel ongeschikt voor een grote bibliotheek. Hetzelfde geldt voor iBooks onder iOS; daar kan je beter “Marvin” voor gebruiken.
    Nee, met iBooks heeft Apple een grote miskleun gemaakt en dat niet alleen met hun software, maar ook met hun ebook prijs(afspraken).

Een reactie toevoegen: