4 november 2013

iOS 7iOS 7: Kleur effecten verminderen

ios 7 icon retinaDankzij iOS 7 heeft Apple zijn mobiele besturingssysteem flink opgepoest en ziet er alles strakker en overzichtelijker uit. Toch zijn er een aantal mensen die door de nieuwe kleurencombinaties niet meer zo duidelijk met iOS 7 overweg kunnen.

Gelukkig heeft Apple aan deze personen gedacht en kun je via de toegankelijkheidsopties een hoop opties aanpassen waaronder alle tekst die je met één druk op de knop vet kunt weergeven. Vele vinden het doorschijnende effect van bijvoorbeeld het bedieningspaneel (Controle Center) of het berichtencentrum vervelend. Deze neemt namelijk de kleuren over van de achtergrond, volg onderstaande stappen om dit effect uit te schakelen.

• Open ‘Instellingen’
• Navigeer naar ‘Algemeen’
• Selecteer de optie ‘Toegankelijkheid’
• Tap vervolgens op ‘Verhoog contrast’


Plaats de muisaanwijzer op bovenstaande afbeelding om de weergave aan te passen

Schakel vervolgens de optie ‘Verhoog contrast’ in. Je iDevice wordt even opnieuw herstart en hierna zal het extreme kleuren contrast verminderd worden. Zo ziet het bedieningspaneel er bijvoorbeeld lichtgrijs uit.

Meer over iOS 7 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Frank

  4 november 2013 om 11:00

  Ik blijf het zeggen. Ze moeten gewoon een klassieke layout aanbieden. Ik zal toch denk ik niet de enige zijn die die mogelijkheid ook graag wil.

 • Maarten

  4 november 2013 om 18:42

  @Frank

  Mee eens. Ik heb op mijn ipad4 al die Ives “animaties” uitgeschakeld. Mijns inziens totaal overbodig.

 • Patrick

  5 november 2013 om 12:15

  Klopt het dat juist dit doorschijnende effect op een iPhone 4 niet werkt. Ik krijg zowel als de knop verhoogd contrast uit staat als wanneer deze aanstaat gewoon een grijze nauwelijks doorschijnende achtergrond (zoals op de rechter iphone hierboven).

 • Boldfella

  6 november 2013 om 8:32

  Vind persoonlijk het doorschijnende effect en het bijbehorende kleurenspel een van de mooiste visuele aspecten van iOs 7

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!