3 november 2013

Mavericks10.9: Updates op een later moment ‘automatisch’ installeren

mac app store retinaSinds de lancering van Maverick ontvang je ook de nodige software-updates vanuit de Mac App Store. Dat is uiteraard alleen maar goed nieuws want dat betekend vaak nieuwe functies voor bepaalde applicaties en verschillende bugfixes. Wanneer er een update aanwezig is krijg je hier een melding van in het berichtencentrum.

Dat is goed nieuws, maar soms ben je net iets te druk om gelijk de updates uit te voeren. Gelukkig is er nu de mogelijkheid om je te laten herinneren aan de updates of deze op een later moment automatisch te installeren, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open de Mac App Store
• Selecteer het tabblad ‘Updates’
• Wacht tot OS X klaar is met zoeken naar nieuwe updates
• Klik naar ‘Update alles’ op het driehoekje

updatesuitstellen

Selecteer hier een gewenste optie. Je hebt de keuze tussen ‘Installeer nu’, ‘Probeer over een uur’, ‘Probeer vanavond’ of ‘Herinner me er morgen aan. Met behulp van de eerste drie mogelijkheden kun je de updates installeren over een uur of vanavond. Wanneer je de optie ‘Probeer vanavond’ selecteert zullen de updates tussen 2 en 5 uur ’s nachts worden uitgevoerd en zijn de apps geupdate als je ’s ochtends wakker wordt. Met de optie ‘Herinner me er morgen aan’ zal je de dag erop een melding ontvangen in het berichtencentrum dat er updates klaar staan.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Aad

  5 november 2013 om 9:18

  Onbegrijpelijke tip. Deze opties verschijnen nl. niet op mijn macbook…

 • margafromned

  7 november 2013 om 20:36

  Mooi dat je kunt kiezen om updates op een later tijdstip te installeren. Maar kun je ze ook definitief WEIGEREN, zodat de melding ophoudt? Ik heb apps waarvan ik absoluut geen prijs stel op de nieuwe versie, omdat die een vermindering van functies inhoudt (Pages bijvoorbeeld…).

 • András

  19 januari 2014 om 18:07

  …dan nog de prangende vraag: hoe schakel je die automatische updates uit?

 • Roland

  12 mei 2014 om 9:48

  Definitief weigeren van een update kan door eerst op “meer” te klikken, dan zie je de volledige beschrijving, daarna control-click of rechts klikken op de naam of beschrijving, dan krijg je een keuzevakje om de update te verwijderen. Als je dat aanklikt, komt de updatemelding niet meer terug.

 • jan

  29 juni 2014 om 12:36

  Roland 12 mei 2014 om 9:48
  Definitief weigeren van een update kan door eerst op “meer” te klikken, dan zie je de volledige beschrijving, daarna control-click of rechts klikken op de naam of beschrijving, dan krijg je een keuzevakje om de update te verwijderen. Als je dat aanklikt, komt de updatemelding niet meer terug.
  Reaktie :gebruik 10.9.3 def.
  na op “meer” klikken, komt er geen keuzevakje om de update te verwijderen!
  zou er een ander oplssing zijn?

 • Wesley Fabry

  1 juli 2014 om 8:26

  @Jan Deze optie kan gek genoeg alleen voor Apple updates, updates van apps kun je niet verbergen (verwijderen)

 • jan

  1 juli 2014 om 16:33

  gebruik nu 10.9.4 en met een update uit de app.store voor I movie
  klik meer werkt maar geen keuze vakje op te verwijderen.

Een reactie toevoegen: