7 november 2015

iOS 9iOS 9.1: De iPad Pro planeet achtergronden gebruiken

ipad pro icoon

Tijdens de onthulling van de iPad Pro pronkte Jupiter al op het scherm van de iPad. Wie de iPad Pro grondig bestudeert op de website van Apple kan nog planeten ontdekken die als achtergrond worden gebruikt.

Deze achtergronden (wallpapers) zijn niet alleen beschikbaar voor de iPad Pro, maar ook voor de iPhone, iPod Touch en overige iPads. Tenminste als je iOS 9.1 hebt geïnstalleerd, hoe je de nieuwe achtergronden kunt activeren lees je in onderstaande procedure.

• Open ‘Instellingen'
• Navigeer naar ‘Achtergrond'
• Kies voor de optie ‘Kies een nieuwe achtergrond'

iPad Pro achtergrond

Vervolgens dien je de optie ‘Stilstaand’ te kiezen bij ‘Apple achtergrond’, ongeveer halverwege pronken de nieuwe achtergronden van de planeten. Kies voor stilstaand of perspectief en bevestig door op ‘Stel in’ te tikken. Nu kun je kiezen of je de achtergrond instelt als toegangsscherm, beginscherm of beide. Op een iPad dien je al onmiddellijk deze keuze te maken onderaan het scherm.

Lees ook: iPad Pro waarschijnlijk vanaf 11 november verkrijgbaarReacties


 • Marco

  7 november 2015 om 14:17

  Na wat proberen met nieuwe achtergronden (IOS 9.1 / iPhone 6s) wil ik de originele achtergrond terugzetten, die met de waterdruppels. Maar die is foetsie? Kan ik deze terugkrijgen? Zo ja, hoe?

 • Wesley Fabry

  7 november 2015 om 14:27

  Marco, die zit er niet meer standaard in, maar als je zoekt op ‘ios 5 wallpaper’ in google vind je hem weer..

 • Marco

  7 november 2015 om 14:41

  Dank, Wesley. Waarschijnlijk stonden de waterdruppels dan ingesteld omdat ik bij ingebruikname van mijn nieuwe iPhone de reservekopie teruggezet heb van de afgedankte iPhone, een iPhone 4s (met IOS 9.1).
  Bij het selecteren van een nieuwe achtergrond, verdween deze (niet langer ondersteunde) waterdruppels achtergrond. Jammer!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!