7 november 2015

iPhone 6s: Bekijk berichten met 3D Touch zonder te markeren als gelezen

berichten icoon iOS

De belangrijkste nieuwe toevoeging aan de iPhone 6s (plus) is 3D Touch, door zacht of stevig te drukken op het scherm kun je extra opties activeren. 3D Touch is een soort van rechtermuisknop voor de iPhone.

Door te drukken op een app-icoon kun je snelkoppelingen bekijken en gebruiken, door zachtjes te drukken op een url, foto, e-mailbericht, etc. kun je een voorvertoning openen. Druk door (harder) om de voorvertoning te openen in de desbetreffende applicatie.

Let wel, applicaties moeten 3D Touch ondersteunen, maar de meeste ontwikkelaars zijn al druk aan het werk om de apps te optimaliseren. Met 3D Touch kun je ook een handige functie activeren in de Berichten applicatie, zo kun je een ontvangen bericht bekijken zonder deze te markeren als gelezen.

Voorvertoning 3D touch berichten

Open de Berichten applicatie en navigeer naar het overzicht van al je gesprekken, druk zacht op het gesprek en de voorvertoning wordt actief. Hier kun je de ontvangen berichten bekijken, zodra je 'los laat' zal de voorvertoning sluiten, maar wordt het bericht niet gemarkeerd als gelezen. Ook zal de verzender niet zien dat je het bericht gelezen hebt.

Tijdens de voorvertoning (zacht drukken) kun je omhoog vegen om slimme antwoorden te versturen. Daarnaast kun je doordrukken (harder drukken) om het bericht te openen.

Lees ook: Snel reageren met slimme antwoorden op een bericht (3D Touch)


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) onReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: