7 november 2015

tvOSEen Plex Media Server delen met andere (Apple TV 4)

Plex logo

Nu Plex ook beschikbaar is voor de Apple TV is het zeer interessant om je te verdiepen in deze app. Via Plex is het namelijk mogelijk je eigen content te bekijken op je Apple TV 4e generatie.

We hebben al eerder uitgelegd hoe je het beste van start gaat met Plex voor de Apple TV, je moet namelijk eerst een Plex Media Server aanmaken, hierin kun je bibliotheken met films, series en overige content beheren. Hoe je dit doet lees je allemaal hier terug.

Wist je dat je ook jouw Plex Media Server kunt delen met andere? Je kunt de Media Server van andere bekijken en uiteraard ook de content van diegene afspelen op je Apple TV en overige apparaten. Hoe je een Plex Media Server deelt lees je hieronder terug.

• Start de Server op en klik in de menubalk op het Plex icoon
• Selecteer ‘Media Manager’ of open deze Plex-website
• Je Media Server wordt geopend in Safari
• Klik in de kolom naast je Server op het tandwiel-icoon
• Kies hier voor de optie ‘Delen'

Plex Media Server delen

Vervolgens wordt er een nieuwe pop-up venster geopend waarin je de mogelijkheid hebt om je Plex Media Server te delen, vul hier de gebruikersnaam of e-mailadres in van degene met wie je de server wilt delen. Dit e-mailadres moet hij of zij gebruiken als Plex-account.

De gebruiker met wie je de server wilt delen zal worden gevraagd om de vriendschap te bevestigen. Wanneer er bibliotheken zijn gedeeld heb je uiteraard de mogelijkheid om restricties toe te passen op alle toegankelijke media.

Plex Media Server share

Om aan te passen welke bibliotheken je deelt met degene moet je rechtsboven op je foto (account) klikken, kies hier voor de optie ‘Gebruikers’, vervolgens kun je bij ‘Vrienden’ de personen zien waarmee je een deling bent aangegaan.

Klik op het potloodje om deze te bewerken, vervolgens kun je jouw server kiezen en bepalen welke bibliotheken er worden gedeeld door deze aan te vinken. Al deze instellingen zijn overigens ook te benaderen via de Plex-website (klik hier).

Lees ook: Hoe Plex gebruiken op een Apple TV 4?

Plex
PlexCategorie: Entertainment, Photo & Video
Ontwikkelaar: Plex Inc.
TV, iPad & iPhone  4+  70 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!