9 oktober 2015

iOS 9iPhone 6s: Snel reageren met slimme antwoorden op een bericht

berichten icoon iOS

Wie een iPhone 6s (plus) heeft krijgt dankzij 3D Touch extra opties, niet alleen de snelkoppelingen bij apps of Peek en Pop, maar ook andere opties. Zo kun je snel reageren op een bericht met de slimme antwoorden.

Slimme antwoorden is een functie die we kennen van de Apple Watch, aan de hand van de content die zich in het bericht bevindt zal iOS (en watchOS) je suggesties geven om te antwoorden. In de Berichten applicatie kun je dit met behulp van 3D Touch ook activeren, hoe lees je in onderstaande procedure.

• Open de Berichten applicatie
• Navigeer naar het berichtenoverzicht
• Druk zachtjes op het bericht (peek)

slimme antwoorden 3Dtouch

De voorvertoning van het bericht wordt nu geopend, bekijk het bericht maar blijf zachtjes drukken op het scherm. Om de slimme antwoorden te raadplegen volstaat het om omhoog te vegen terwijl je zachtjes drukt. Je krijgt nu een aantal slimme antwoorden die relevant zijn aan het bericht dat je hebt ontvangen, kies een antwoord om deze onmiddellijk te versturen. De optie zit verstopt, maar is wel erg handig in gebruik.

Leuk om te weten, tijdens een Peek (voorvertoning) van een bericht wordt deze niet als gelezen gemarkeerd. Je kunt dus het gehele bericht lezen zonder dat de andere dit weet of je bericht als 'gelezen' wordt gemarkeerd.

Lees ook: De intensiteit van 3D Touch aanpassen op een iPhone 6s (plus)Reacties


  • Stefan

    9 oktober 2015 om 15:27

    Wow, dit maakt mensen bijna robots. Als we een stapje verder gaan, kan de machine alles beantwoorden. Dat is fijn, want dan hebben we tijd om zelf op bezoek te gaan bij kennissen, vrienden of familie.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!