14 september 2017

iOS 10iOS: Extra informatie over draadloze netwerken tonen

wifi-logo

Dat iOS steeds slimmer wordt is een feit, vooral de kleine aanpassingen zijn voor de eindgebruiker handig. Vanaf iOS 10 geeft iOS je namelijk advies bij het verbinden met een draadloos wifi-netwerk.

Zo kan deze je een beveiligingsadvies geven met betrekking tot het verbonden netwerk. Dit advies zal vooral optreden wanneer je verbonden bent met een openbaar netwerk. Deze zijn namelijk vaak niet optimaal beveiligd. Omdat iedereen toegang heeft tot dit netwerk kunnen zij gegevens van andere stelen die op dat moment ook verbonden zijn met hetzelfde netwerk.

Wil je dit bijvoorbeeld niet dan kun je het beste een VPN-verbinding gebruiken. Hierdoor kunnen kwaadwilligen geen gegevens van je stelen wanneer je verbonden bent met een openbaar netwerk. Klik hier voor meer informatie over VPN.

Beveiligingsadvies voor wifi-netwerken in iOS

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Wifi'
• Verbind met een netwerk

beveiligingsadvies voor wifi netwerken in iOS 10

Wanneer er iets mis is met dit netwerk zal iOS dit onderaan de netwerknaam weergeven in het geel. Tik op de i-knop naast het netwerk voor meer informatie.

Geeft iOS je beveiligingsadvies over je thuisnetwerk dan kun je het beste deze controleren. Zo moet je deze bijvoorbeeld beveiligen met een wachtwoord via een WPA2-procedure. Raadpleeg de handleiding van je internet modem (router) of neem contact op met je internetprovider.

Lees ook: iPhone of iPad ontgrendelen met Touch ID i.p.v. drukken op thuisknop


Bijgewerkt artikel, origineel van 05/10/2017

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • ****

  1 oktober 2016 om 23:35

  Hallo,

  Sinds ik de nieuwe IOS 10 geïnstalleerd heb op mijn Iphone 6s, krijg ik geen enkel pushbericht meer (whatsapp, facebook, messenger, instagram,..).. Ik heb al mijn instellingen al nagekeken en mijn meldingen staan overal aan. Ik heb de Facebookapp er ook al eens afgegooid en opnieuw gedownload, de telefoon teruggezet naar fabrieksinstellingen,… niets verhelpt dit probleem. Ik zag nu net dat er bij mijn Wifi-verbinding een ‘beveiligingsadvies’ staat en dat zegt dat de verbinding niet veilig is (ik kan hier ook niets aan veranderen want ik ben momenteel in het buitenland bij mensen en ik kan hun wifi-verbinding niet veilig maken. Ze hebben een WPA in plaats van WPA2) .. Zou het kunnen dat dit een invloed heeft op mijn pushmeldingen? Ik las er iets over op internet en vraag me dit dus af.. Zou het kunnen dat ik terug meldingen krijg wanneer ik verbonden ben met een ander netwerk?

 • Wesley Fabry

  2 oktober 2016 om 6:55

  @**** het lijkt me sterk dat dit te maken heeft met het soort netwerk. Wellicht kun je kijken of het wel werk op een ander draadloos netwerk of mobiel internet. Heb je de netwerkinstellingen al hersteld? Instellingen – algemeen – stel opnieuw in. Daarnaast kun je ook de instellingen herstellen via instellingen – algemeen – stel opnieuw in – herstel alle instellingen. Ik las dat je terug naar de fabrieksinstellingen bent gegaan, maar als je een back-up terug hebt gezet kan het probleem mee zijn gekomen.

 • ****

  2 oktober 2016 om 13:01

  Hey Wesley,

  Ja die dingen heb ik ook al allemaal geprobeerd maar niets werkt.. Ik ga het nog een keer proberen maar zou niet weten waarom het ineens niet meer werkt. Misschien door de update naar IOS 10 dan? Ik vraag me dan wel af hoe ik dit moet oplossen 😁🙄.. Bedankt voor je reactie alleszins!

 • Jack_W

  3 oktober 2016 om 21:29

  Hey Wesley.
  Hoe moet ik dit als 70 plusser uitleggen? Ik ben al jaren een tevreden iPhone bezitter en ik moet direct zonder codes in te vullen een Huisartsen Post kunnen bellen (Hart patient) maar sinds de komst van Siri heb ik die functie de laatste tijd maar uitgezet want steeds als ik Siri niet nodig had kwam die nogal eens opdagen omdat ik wat onhandig op de Homeknop drukte.

  Nu bij iOS 10 is er nog een functie die hetzelfde doet en gelijk 112 belt.
  Welke functie weet ik niet eens op mijn iPhone 6 (Gewoon model).
  Dus ook die Vinger afdruk ontbreekt op dat model dus als die functie ineens verschijnt druk ik onmiddellijk mijn Toestel uit want ik krijg hem niet kwijt.
  Na Opstarten is de iPhone weer OK.

  Nou heb ik net een maand ook een Mac die ik zou moeten Updaten naar Sierra dacht ik maar ik ben nog niet thuis op OS X om die grote Update aan te durven waar notabene Siri en Co een grote rol gaan spelen.
  Ik weet eigenlijk nog te weinig van die iMac voor die Update.
  Hoelang kan ik dat nog uitstellen voor Mac OS Sierra en is Siri daarin uit te schakelen?
  Ik praat niet graag tegen Computers terwijl mijn vrouw tegen iemand praat of TV kijkt.
  Al is Siri nog zo behulpzaam,hij snapt me veelal niet,dus je snapt mij wel om hem op Mac OS Sierra weer tegen te komen.

  Is hier een oplossing voor?

  Oooh mijn iPhone en iMac staan wel in contact met elkaar.

  Ik hoor het wel Wesley.

  Ik reageer en zie dit???
  Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd.

  Waar Wanneer ik schreef het nooit eerder.

 • Wesley Fabry

  4 oktober 2016 om 8:30

  @Jack Als ik het goed begrijp heb je problemen met het nieuwe ontgrendelen omdat je steeds Siri activeert? Hier hebben meer mensen last van, het is belangrijk dat je kort drukt op de knop, maar niet ingedrukt houdt.

  Je wilt geen gebruikmaken van een code, dat kan gelukkig, maar je moet dan inderdaad echt gewoon worden aan het nieuwe ontgrendelen (met kort drukken). Als je wel gebruikmaakt van een code kun je Siri wel de toegang tot het toegangsscherm ontzeggen. Dit lees je terug in dit artikel: https://www.appletips.nl/siri-en-voice-control-uitschakelen/

  Het is voor jou dus belangrijk dat je snel iemand (huisarts) kunt bellen. Dan raad ik je aan Favorieten in te stellen en deze gebruiken als widget. Je gaat als volgt te werk: Open de telefoon applicatie en navigeer naar tabblad ‘Favorieten’, tik bovenin op de plus-knop en zoek naar het contact dat je snel wilt kunnen bellen. Herhaal dit voor alle contacten. Ga nu naar het beginscherm (al je apps) en veeg nu voortdurend van links naar recht tot je de widgets ziet. Scroll naar beneden en tik op ‘Wijzig’. Zoek in de lijst naar ‘Favorieten’, druk op de groene plus-knop. (als er een rode knop voor staat is deze al geactiveerd) Leg je vinger achter de optie ‘favorieten’ op de drie horizontale strepen en sleep nu dit omhoog tot bovenaan de lijst. Tik op ‘Gereed’. Wanneer nu je iPhone is vergrendeld kun je naar rechts vegen (hoe je vroeger je iPhone ontgrendelde) en direct tikken op de favorieten om deze te bellen.

  macOS Sierra kun je gerust updaten want Siri kun je in zijn totaliteit uitschakelen. Op zich is Siri leuk in macOS, maar wordt waarschijnlijk zelden gebruiken. In tegenstelling tot iOS, wordt Siri in macOS Sierra niet snel spontaan geactiveerd.

  De dubble reactie komt omdat je per ongeluk tweemaal gedrukt had op ‘Reageren’, geen probleem 😄

 • Jack

  6 oktober 2016 om 19:48

  Bedankt voor je uitleg en heb Siri uitgeschakeld + Voice Control dacht ik.
  Nu duikt Stem herkenning weer op en die gaat ineens bellen naar een nummer wat ik niet eens kende zo uit mijn hoofd.
  Dus ik MOET gelijk mijn telefoon uitzetten en weer opstarten dan is mijn toestel weer normaal.
  Tot voor deze Update had ik nooit problemen maar dit wou ik toch melden.
  Kijk ik ben niet de jongste meer (73) en waar ik ben is ook mijn toestel.

  Ik moet gelijk een noodnummer kunnen bellen maar als je nerveus bent en een HartFalen aan voelt komen heb je heel weinig tijd meer om te bellen want ik heb er ervaring mee.
  Gelukkig ben ik gered door mijn tante die me net belde en die belde gelijk 112.

  Vandaar dat ik gehecht ben aan die schuif want al die suggesties van U vergeet ik toch vooral als je in de Stress schiet.

  O macOS Sierra gebruik ik nou ook en die vind ik stabieler dan El Capitan.
  Verder heb ik er geen problemen mee gehad met Updaten dus dat is weer een zorg minder.
  Voordien altijd Windows gebruikt maar mijn 2 Computers overleefden de Updates naar Windows 10 niet.

  Gelukkig kan ik nu van mijn Mac genieten.

  Jack_W

 • Wesley Fabry

  6 oktober 2016 om 19:52

  @jack toch kun je het beste eens proberen met de widgets, het werkt zelfs sneller dan dan voorheen. Je schuift nu namelijk ook en kan direct bellen vanuit de widget. Helaas is er niets anders meer aan te doen. Kort drukken op de thuisknop en niet indrukken, maar dat heb ik uitgebreid uitgelegd.

  Als je snel bent kun je iOS 10 nog downgraden naar ios 9, dit kan zo: https://www.appletips.nl/ios-10-downgraden/
  Alleen dringt de tijd, binnenkort zet Apple deze mogelijkheid uit. Als iOS 9 is geinstalleerd kun je in principe nooit meer updaten.

 • Anneke

  23 oktober 2016 om 12:29

  Sinds de update geeft Apple inderdaad een beveiligingsadvies, maar blokkeert ook het WiFi signaal. Wij waren in het buitenland en konden daardoor geen gebruik maken van de WiFi in het hotel. Hoe kan ik ondanks het advies toch gebruik maken van de WiFi?

 • Tessa van Looij

  29 oktober 2016 om 13:24

  Hoe maak ik verbinding met het WiFi netwerk van mijn Nikon camera?
  Dat is een onbeveiligd netwerk en ik krijg daar leuk advies voor, “zet hem op wpa2” maar dat kan natuurlijk niet in een dslr camera WiFi netwerk. Hoe maak ik nu wel verbinding? Kan geen foto’s op mijn IPad zetten en de zelfontspanner op mijn IPhone niet neer gebruiken.

 • Wesley Fabry

  29 oktober 2016 om 15:16

  Normaal kun je gewoon verbinding maken, ook als ie niet beveiligd is. Het is maar een advies en geen weigering. Je kunt ook “ander…” kiezen, en handmatig de verbinding tot stand brengen.

  Het beste kun je deze vraag stellen op https://genius.appletips.nl
  Onze experts en leden weten misschien een oplossing…

 • Salina

  14 november 2016 om 17:58

  Ik heb sinds een week een iPhone SE en hij maakt geen verbinding met openbare WiFi netwerken zoals in de supermarkt. Hij draait op IOS 10. Iemand enig idee waar dit aan ligt / hoe ik het kan verhelpen?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!