25 september 2015

iOS 9iOS 9: Een locatie toevoegen aan een notitie

iOS notitie ios

Nu de Notities applicatie in iOS 9 geheel op de schop is gegaan zijn er tal van mogelijkheden toegevoegd, denk hierbij aan het toevoegen van foto’s, video’s en lijsten, is het mogelijk om de opmaak aan te passen en kun je zelfs aantekeningen maken.

De Notities applicatie is een echt geheugensteuntje, naast de checklijsten kun je ook locaties door middel van een kaart toevoegen. Hierdoor kun je een prachtige notitie aanmaken waarbij je een locatie koppelt, ideaal voor het plannen van een uitje. Hoe je dit doet lees je hieronder terug.

• Open de Kaarten applicatie van Apple
• Zoek met behulp van de zoekbalk naar een locatie
• Tik op de pop-up om de locatie te openen
• Tik bovenaan op de deel-knop (te herkennen aan vierkant met pijl omhoog)
• Veeg door de apps tot je Notitie ziet, tik er vervolgens op

kaarten toevoegen aan notitie

Er wordt een koppeling aangemaakt, eventueel kun je tekst toevoegen door op 'Voeg tekst aan uw notitie toe..' te tikken. Daarna heb je de keuze om dit als nieuwe notitie te bewaren of tik op 'Kies notitie', daarna kun je een bestaande notitie selecteren waarin je de locatie wilt opslaan. Bevestig door op 'Bewaar' te tikken. Daarna kun je de koppeling in de Notities applicatie bekijken, door erop te tikken wordt de koppeling geopend in Kaarten. De procedure werkt ook voor webpagina’s via de deel-knop.

Lees ook: Website koppelingen toevoegen aan een notitie in iOS 9Reacties


  • Markboefje

    25 september 2015 om 22:09

    Na de deel-knop heb ik niet mogelijkheid om door de apps te scrollen. Zie geen enkele app waaruit ik kan kiezen.. :-(

  • Wesley Fabry

    26 september 2015 om 0:08

    Kun je een schermafbeelding maken? (Aan/uitknop en thuisknop tegelijk kort indrukken) even uploaden (http://postimage.org) en dan hier de url plakken, normaal moet je apps zien..

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!