17 oktober 2015

iOS 9iOS 9: Nieuwe manieren om een e-mail bijlage toe te voegen

mail icon iOS

In voorgaande versies van iOS was het mogelijk om via andere applicaties bijlagen toe te voegen aan een e-mailbericht, in iOS 9 kun je rechtstreeks vanuit Mail bijlages toevoegen. Niet alleen foto’s en video’s, maar ook bestanden van uit iCloud Drive, Dropbox, etc.

Op deze manier kun je snel documenten versturen, zonder tussenkomst van andere applicaties, direct vanuit Mail. Hoe je dit precies doet lees je in onderstaande procedure.

• Open Mail
• Start een nieuwe bericht of antwoord
• Tik op een lege ruimte tot het vergrootglas verschijnt
• Laat los en tik op het driehoekje in de zwarte balk
• Tik daarna op 'Voeg bijlage toe'

Bijlagen toevoegen in Mail iOS 9

Wanneer je in het bezit bent van een iPad kun je ook het toetsenbord activeren en boven het toetsenbord te tikken op de paparclip, dan kun je onmiddellijk bijlagen kiezen.

Vervolgens krijg je de verschillende mogelijkheden te zien, zo kun je kiezen voor iCloud Drive. Tik op 'Locaties' om andere applicaties te gebruiken zoals Dropbox, via de knop 'Meer' kun je extra apps toevoegen, mits deze worden ondersteunt.

Bijlagen toevoegen iPAd

Zodra je een locatie hebt geopend kun je navigeren naar het bestand, tik erop om hem toe te voegen aan het e-mailbericht.

Zie je geen iCloud Drive? Zorg er dan voor dat je de iCloud Drive applicatie hebt geïnstalleerd. Dit doe je via Instellingen ▸ iCloud ▸ iCloud Drive ▸ schakel 'Op beginscherm' in.

Lees ook: Markeringen toevoegen aan de bijlagen in Mail (iOS 9)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!