2 oktober 2015

iOS 9iOS 9: Thuisdeling activeren voor muziek

Apple Music en muziek applicatie logo

Veel iOS 8.4 gebruikers waren boos op Apple, met de komst van Apple Music had Apple thuisdeling verbannen. Na wat ophef heeft Apple dan toch besloten thuisdeling opnieuw te activeren in iOS 9.

Als Apple dit sowieso van plan was in iOS 9 zullen we nooit weten, maar alle muziekliefhebbers zijn in ieder geval erg blij. Met thuisdeling kunt je namelijk media delen en streamen vanaf de iTunes-bibliotheek op de computer naar andere computers, iOS-apparaten en Apple TV’s. Hoe je thuisdeling opnieuw kunt activeren lees je hieronder terug.

thuisdeling in iOS 9

Open de 'Instellingen' applicatie op je iPhone, iPad en iPod Touch, navigeer naar 'Muziek' en log bij de optie 'Thuisdeling' in met je Apple ID. Vanaf dat moment kun je thuisdeling gebruiken in de Muziek applicatie. Thuisdeling kun je ook activeren bij de menuoptie 'Video’s' in Instellingen.

Zie je geen content in de Muziek applicatie? Dan moet je Thuisdeling eerst activeren in iTunes via iTunes ▸ Menubalk ▸ Archief ▸ Thuisdeling ▸ Schakel thuisdeling in ▸ log in met je Apple ID

Lees ook: Alle nummers shufflen in de Muziek applicatie (iOS 9)Reacties


 • Frank

  2 oktober 2015 om 14:28

  Ik ben weer helemaal happy :-)

 • Frank

  3 oktober 2015 om 20:59

  Zeker voor iOS apparaten is het handig omdat die nogal eens middels een dock op de stereo set staan aangesloten en airplay niet altijd voor handen is.

 • Casca

  24 december 2015 om 19:12

  Ik kan de thuisdeling knop nirt vinden op mijn iphone 6s?? Enige hulp?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!