24 september 2015

iOS 9iOS 9: Alle nummers shufflen in de Muziek applicatie (Archief)

Apple Music en muziek applicatie logo

Een optie die vele muziekliefhebbers sinds iOS 8.4 en Apple Music hebben gemist is de mogelijkheid om willekeurig nummers af te spelen uit je gehele muziekbibliotheek, dit is nu opgelost in iOS 9. Heb je iOS 10 of nieuwer? Bekijk dan extra info onderaan dit artikel.

Zo is het nu mogelijk om de optie 'Shuffle alle' muziek in te schakelen in de Muziek applicatie, zo kun je iOS willekeurig muziek laten afspelen uit je gehele muziekbibliotheek.

Voorheen was dit alleen mogelijk in afspeellijsten, albums, artiesten, etc, nu kun je dit dus doen voor je gehele muziekbibliotheek, hoe lees je hieronder terug.

shuffle alle muziek in Apple Music

Open de muziek applicatie, tik op 'Mijn muziek', vervolgens krijg je een overzicht van je muziekbibliotheek. Veeg omlaag met één vinger over het scherm en kies voor de optie 'Shuffle alle', onmiddellijk wordt er een willekeurig nummer afgespeeld en steeds aangevuld met een ander willekeurig nummer tot je handmatig een nieuw nummer start.

Vanaf iOS 10 kun je alle nummers vrij eenvoudig shufflen door te navigeren naar Muziek ▸ Bibliotheek ▸ Nummers ▸ Shuffle alle.

Lees ook: Pas op met de verwijder optie in Apple MusicReacties


 • jo quaedvlieg

  24 september 2015 om 18:06

  Werkt niet op de IPad.

 • Wesley Fabry

  24 september 2015 om 19:24

  @jo toch wel: http://postimg.org/image/uvenaq4a3/

 • Yvonne

  7 november 2015 om 21:08

  Ik wil niet shuffelen, maar gewoon alle nummers van een album op mijn Iphone6 achter elkaar afspelen…. Wat doe ik fout, dat alleen het eerst nummer steeds wordt herhaald?

 • Wesley Fabry

  7 november 2015 om 21:21

  Yvonne, open de muziek app, speel het nummer en tik onderaan op de balk van het muziek nummer. Het nummer wordt geopend en onderaan kun je op de shuffle-knop (twee gekruiste pijlen) drukken. Zorg dat deze niet omringd wordt door een kader.

 • Dennis

  31 januari 2016 om 21:32

  Weet iemand hoe ik alle muziek welke ik op mijn iPhone 6s heb gezet geshuffled kan afspelen? Bij de eerdere music player had je een kopje met nummers die is nu weg. En iTunes zet niet al mijn afspeellijsten in de muziek bibliotheek, want daar kan het zoals boven omschreven wel.
  En ik wil geen gebruik maken van een streaming dienst maar gewoon mijn eigen muziek beheren op de telefoon.

  Hoor graag een reactie.

  Vriendelijke groet,
  Dennis Leeman

 • Timo

  4 juli 2016 om 19:06

  Ik ben niet tevreden over de shuffle functie van Apple. Ondanks dat ik heel muziek heb krijg vaak dezelfde nummers te horen.

 • RBoere

  1 augustus 2016 om 20:01

  Hallo Allemaal,
  Ik geef Timo helemaal gelijk. Ik rij ongeveer een half uur naar mijn werk en zet dan de afspeellijst op “shuffle” Hoewel de bibliotheek uit ruim 100 nummers bestaat hoor ik toch bijna elke rit dezelfde nummers. Hoop dat dat bij een volgende versie van Apple Music wordt verbeterd.

Een reactie toevoegen: