25 augustus 2014

iOS: Aangepaste labels maken voor contacten

contacten logo 7 retinaMet behulp van de Contacten applicatie kun je op simpele wijze je gehele adresboek bekijken en beheren op iPhone, iPad en iPod Touch. Handig, want zo heb je altijd alle je persoonlijke contacten bij de hand en kun je deze op allerlei manieren raadplegen.

Want naast een telefoonnummer kun je ook via deze applicatie ook het Twitter en Facebook account van een contactpersoon raadplegen, bellen via FaceTime of een route uitstippelen. Een nieuw contactpersoon kun je aanmaken via de plus-knop in de applicatie, hierna kun je alle gegevens invoeren.

Je zal merken dat bij het invoeren van een telefoonnummer dat je de keuze hebt om het label aan te passen. Standaard wordt het label ‘Thuis’ gebruikt, maar je kunt er ook voor kiezen om dit label te wijzigen.

labels-contacten

Dit kun je doen door op het label te tappen en een andere te selecteren in de lijst, bijvoorbeeld ‘Werk’. Je kunt ook zelf labels maken, tap hiervoor op de optie ‘Voeg aangepast label toe’, automatisch kun je tekst invoeren. Door te tappen op ‘Gereed’ wordt het label aangemaakt en toegevoegd aan het contact.

De zelf aangemaakte labels kun je achteraf altijd raadplegen onder 'Voeg aangepast label toe’. Naast labels voor telefoonnummers kun je deze ook wijzigen voor een adres, e-mail, URL, enzovoorts. Hierdoor kun je jouw persoonlijke indicaties altijd terug laten komen in de app.

Meer over Contacten kun je hier terugvinden.Reacties


 • Jasper

  25 augustus 2014 om 11:02

  Helaas kun je niet een label (bijv iPhone) toevoegen in een bestaand contact… Klopt dat?

 • dionne

  3 september 2014 om 16:28

  Dat klopt, daarom heb ik iCloud op mijn iPhone ingeschakeld, en daar contacten aangevinkt, dan krijg je dus wel in eerste instantie dubbele contacten en moet je dus gaan wissen maar als je de iCloud contacten overhoudt kun je dus alles aanpassen dus ook iPhone enz toevoegen bij jouw contacten het kost wel wat tijd

 • onkleiwa

  7 oktober 2014 om 11:30

  Sinds os 8.0.2 heb ik bij het toevoegen van nieuwe contacten minder “labels”.Bij het muteren van bestaande contacten heb ik wel de beschikking over alle labels.

 • Marijn

  10 augustus 2015 om 8:42

  Kan je ook andere contactgegevens in de contactenlijst tonen dan voornaam en achternaam? Ik denk aan Voornaam en dan Woonplaats. Ben benieuwd!

 • Wesley Fabry

  10 augustus 2015 om 8:47

  Dat is helaas niet mogelijk..

 • Yda

  23 maart 2016 om 18:39

  Ik kan ineens geen aangepaste labels meer aan mijn contactpersonen toevoegen ? Ik deed dit altijd wel, maar de keuze is er niet meer?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!