16 december 2015

iOS app: VPN unlimited omzeilt geografische blokkades (RTL XL en Uitzending gemist)

Misschien mis je ook wel eens je favoriete tv-programma’s wanneer je (tijdelijk) in het buitenland verblijft. Gelukkig hebben de meeste TV zenders tegenwoordig een handige applicatie of online dienst waarmee je de uitzendingen kunt bekijken.

Je kan dan bijvoorbeeld met behulp van je iPhone, iPad, iPod of MacBook naar RTL XL gaan om een aflevering terug te kijken. Helaas kun je deze video’s vaak niet in het buitenland bekijken omdat deze een geografisch beperking hebben vanwege uitzendrechten. Dit wil zeggen dat je deze video’s alleen maar in Nederland kunt bekijken.

Dat is jammer, maar via een VPN verbinding kun je deze blokkade omzeilen en zo je favoriete Nederlandse programma’s bekijken in het buitenland. Hier op appletips hebben we al verschillende mogelijkheden besproken, maar we hebben nu een eenvoudig alternatief gevonden. Via een iOS en OS X app 'VPN unlimited' kun je een VPN server gebruiken op je iPhone, iPad, iPod Touch of Mac.

vpnunlimited1

De werking is vrij eenvoudig, download de iOS applicatie en installeer deze op je iDevice. Start vervolgens de applicatie en maak een account aan. Hierna kun je een VPN server kiezen, voor Nederland kies je uiteraard 'Netherlands'. Vervolgens wordt er een VPN profiel geïnstalleerd dat je kunt raadplegen via Instellingen ▸ VPN. Door de automatische VPN server te kiezen zal deze automatisch een VPN verbinding opstarten zodra je op een buitenlands netwerk zit.

vpnunlimited2

VPN unlimited is ook beschikbaar voor OS X via de gelijknamige applicatie. Deze werkt in principe hetzelfde als de iOS versie en de VPN profielen kun je raadplegen via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Netwerk ▸ in de kolom vind je de VPN profielen terug. Je kan een aantal dagen de VPN verbinding gratis uitproberen, hierna dien je een abonnement aan te schaffen.

Naast de Nederlandse server kun je uiteraard ook een Amerikaanse VPN server aanmaken, zo kun je ook Amerikaanse applicaties die geblokkeerd vanwege je locatie gebruiken. Klik hier om de dienst voordelig aan te schaffen.

VPN Unlimited - Best VPN
VPN Unlimited - Best VPNApple Watch app
Categorie: Productivity, Business
Ontwikkelaar: KeepSolid Inc.
iPad & iPhone  4+  42 MB DOWNLOAD GRATIS

Momenteel kun je voor slechts $19 drie jaar lang een VPN-verbinding tot stand brengen via deze handige iOS Applicatie. Meer informatie over deze promotie kun je hier terugvinden. Voor $29 heb je levenslang toegang tot deze dienst, nu tijdelijk 70% korting. Meer info vind je hier terug.

Bericht geupdate voor de kerstvakantieReacties


 • Jason

  10 september 2014 om 16:45

  Handig maar ik heb al een vpn server op mijn synology nas.
  Weet iemand toevallig hoe je je iphone automatisch via vpn kan laten verbinden als je niet op je eigen wifi zit?

 • Brandius

  10 september 2014 om 19:59

  @Jason heb jij openvpn op je Synology NAS draaien?

 • Jasonvankuijk

  10 september 2014 om 22:25

  PPTP en IPSec draaien nu maar openvpn kan ook.
  Ik wil dat mijn iPhone automatisch verbind met VPN als ik niet op mijn eigen WiFi zit

 • Peter

  11 september 2014 om 8:49

  $jasonvankuijk, volgens mij gaat dat niet. Je zult toch zelf de schuit om moeten zetten om VPN te activeren.

 • PatrickNL

  12 september 2014 om 13:15

  @Jasonvankuijk
  Als je een jailbreak hebt op je iphone (of iPad), dan kan je gebruik maken van de app “Auto VPN”. Deze koppel je aan de apps die een VPN verbinding nodig hebben en zodra je deze app opstart, zal eerst automatisch een VPN verbinding tot stand gebracht worden. Werkt erg goed.

 • Johnp

  12 september 2014 om 18:58

  Lijkt me goed, kan alleen nergens iets lezen over data limit

 • Jasper

  13 september 2014 om 8:34

  ??€19 en dan 3 jaar? Zie ik nergens hoor!

 • Wesley Fabry

  13 september 2014 om 8:38

  @jasper zie deze link

 • marc

  13 september 2014 om 9:13

  Misschien een stomme vraag hoor….
  Maar wie zegt me dat deze service wel veilig is?

  Elke keer krijg ik te horen dat een open WiFi niet veilig is, dat geloof ik ook wel (niet allemaal natuurlijk). Maar zijn al die bedrijven wel zo veilig? Want dan gooi ik toch mijn privé gegevens over hun VPN heen en is dat dan wel zo veilig?

  Iemand die mij hier iets over kan vertellen?!

 • Jasper

  13 september 2014 om 9:47

  yesss!!!! Ik heb hem… Geweldige deal… Nu €12, anders €59!!

 • Johannes

  14 september 2014 om 9:36

  Goeie vraag van Marc: wie zitten er achter Simplex Solutions en zijn ze/ is VPN gegarandeerd betrouwbaar?

 • Marc

  15 september 2014 om 8:26

  Net wat Johannes zegt, wie zijn die mensen?
  Ik heb even gekeken op https://www.simplexsolutionsinc.com/about en vraag me dan toch af waar dit bedrijf zich heeft gevestigd?!

  Weet niet of ik het wel fijn vind om zomaar mijn data over iemand anders zijn VPN te laten lopen. Dan maar gewoon via mijn 4G en een hoger abonnement nemen.

 • Johannes

  15 september 2014 om 8:40

  Idd. Bijzonder dat er zo weinig over het bedrijf en de vestigingsplaats is te vinden. Privé-bedrijfje van Poetin of van mijn part Obama? Wat zijn de criteria op basis waarvan Appletips zoiets aanbeveelt?

 • Wesley Fabry

  15 september 2014 om 8:47

  Meer informatie over jouw privacy achter de app kun je hier teruglezen. Verdere voorwaarden lees je hier terug. Verder kun je ook de FAQ raadplegen of contact opnemen met simplex solutions inc.

 • Johannes

  16 september 2014 om 11:15

  Sorry Wesley, ik vind het niet erg overtuigend en ‘papier’ is geduldig. Er staat zelfs ergens “However, we cannot guarantee that the information submitted, maintained on or transmitted from our systems will be completely secure.”.Ik heb ook vragen gemaild, wacht ik af, maar verwacht een preek voor eigen parochie. Als al mijn data via hen loopt, zouden ze er dan, mogelijkerwijs, ook over kunnen beschikken? Of sluit de techniek van VPN dat per definitie uit?

 • Johannes

  16 september 2014 om 16:44

  Hieronder de antwoorden van Simplex Solutions. Enigszins geruststellend?

  Hello,
  VPN protects your data on the way from your device to our servers, after that all data is transmitted in original state.
  Only in case if you’re using unprotected protocol (HTTP, SMTP without SSL), your data will not be fully secured. But as 95% of all the sniffing attacks on your data are taking place in the local area network, especially in public WiFi hotspots, we can guarantee that VPN protection is much more secured.
  Moreover, we do not have any information about the content of your internet activity.

  Hello, We are a NY, USA based company. We do not keep the logs of the websites our customers visit, we only store the data related to the amount of traffic downloaded by the user. This information is available to be viewed in his account only.
  You can read more about it here: https://blog.simplexsolutionsinc.com/prevent-online-snooping-stay-anonymous/

 • susan

  18 september 2014 om 10:04

  Hallo, ik heb gisteren 19 dollars betaald voor de aanbieding “3 jaar unlimited”, maar ik krijg nog altijd de proeftijd in de app op mijn ipad.
  Ik heb alles via de ipad geregeld, moet ik het misschien via de computer activeren? Want de code die ik via mail terug kreeg kan ik niets mee op de ipad.
  Of zit ik helemaal fout en werkt het niet?
  Kan iemand mij helpen?
  Alvast bedankt!

 • Marc

  19 september 2014 om 8:49

  @Johannes
  Ben jij gerustgesteld dan?

  Je weet nog niet wie het zijn en wie zegt dat ze geen informatie kunnen inzien? Ben hier toch altijd een beetje voorzichtig mee en zeker als ik verder geen openheid heb van het bedrijf zelf. Het is best een beetje summier allemaal.

  Overigens, ik heb dit bij veel VPN bedrijven hoor! Dus niet alleen bij deze :)

 • Denise

  27 juli 2015 om 9:01

  Super bedankt, fijn NL tv kunnen kijken in Spanje dankzij deze tip!

 • Jeannette

  29 juli 2015 om 14:47

  Ik heb afgelopen zaterdag een (gratis) app gedownload: skinvision, op aanraden van de krant, maar nu staat er wel € 1,90 klaar om afgeschreven te worden. Dat is toch niet gratis? Hoe kan ik dit tegenhouden?

 • Sander

  31 juli 2015 om 8:42

  De iOS App Cloak (ook voor OSX) is 1 van de weinige VPN’s waarbij je bv. kunt opgeven:
  Als laptop/iPad/iPhone GEEN gebruik kan maken van door mij als “veilig” beschouwd wifi-accesspoint, gebruik dan altijd VPN.

  Vervolgens heb je dan ook de keus via welke server je dat wilt laten lopen.
  Is wel een betaalde dienst maar bijzonder gebruiksvriendelijk, toepasbaar op alle platformen en te installeren op meerdere devices!

 • Theo

  16 december 2015 om 13:33

  Toch werkt zoiets niet altijd.

  Zoals u wellicht weet, blokkeert Facebook op dit moment alle Belgische email adressen die zelf geen Facebook hebben. Ik heb daarvoor VPN genomen, maar dat helpt NIET.

  Bij TV zenders werkt het wel.

 • Peter

  17 december 2015 om 21:34

  Ik twijfel heel erg of ik hier gebruik van ga maken.
  Had ze een vraag gesteld, alleen het support email werkt blijkbaar niet meer. En de mailserver waar de foutmelding van komt is van “yandex.ru”

  Als je op die website gaat kijken is alles in Russisch.. nou weet je dat je niet alles over 1 kam moet scheren.. maar RU icm VPN ….. twijfelachtig

 • Wesley Fabry

  18 december 2015 om 8:42

  Vreemd, normaal zijn ze heel goed met hun support.

  Er zijn gelukkig nog alternatieve:
  SwitchVPN: http://www.appletips.nl/clhd
  VPNSecure: http://www.appletips.nl/ae94
  PureVPN: http://www.appletips.nl/1zgc
  IPinator VPN: http://www.appletips.nl/0uzw
  AnonVPN: http://www.appletips.nl/x40k

 • Jurgen

  18 september 2016 om 8:47

  Tunnelbear app, werkt fantastisch en 500 mb gratis !! klik op kaartje welk land je een vpn tunnel wilt en kijken maar !

 • Thierry Tissot van Patot

  1 december 2016 om 9:34

  Deze mag ook wel worden toegevoegd aan het lijstje van Wesley:

  Goose VPN – https://goosevpn.com/nl

  Is een behoorlijk cheape Nederlandse VPN provider, en heeft ook een eigen iOS app.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!