15 maart 2016

iOS: Applicaties afsluiten verlengt de batterijduur niet

batterij icoon iOS

Er zijn mensen die rigoureus de home button (thuisknop) gebruiken om alle openstaande apps af te sluiten. De reden is zoals ze zelf vaak zeggen: iPhone sneller maken, energie besparen zodat de telefoonaccu lager meegaat. Deze mythe kan voorgoed in de prullenbak.

Het afsluiten van apps om ze daarna weer op te starten bespaart geen energie. Het wegswipen van apps gaat dus niet helpen om je batterij wat langer mee te laten gaan. Door het constant sluiten van apps gaat je accuduur niet langer mee, maar mogelijk zelfs korter.

De tip komt van Craig Federighi. Hij is vice-president software bij Apple. Deze man komt regelmatig voor in de presentaties van Apple, waarin hij nieuwe functies van bijvoorbeeld iOS en OS X uitlegt en demonstreert. Dus je kunt wel stellen dat Federighi weet waar hij over praat.

De vraag kwam van een iPhone-gebruiker die een mailtje had gestuurd. Via een omweg kwam dat bericht bij Federighi terecht. Zijn antwoord was vrij kort. 'Nee'. Dus de de vraag of het afsluiten van apps de accuduur ten goede komt op een iPhone is hiermee beantwoord.  

de bewuste mail van Craig

Apple introduceerde multitasking op haar telefoons in IOS 4 dat in juni 2010 uitkwam. Bij veel gebruikers leeft het idee nog dat door de apps weg te swipen ze geen energie meer gebruiken. Maar het multitasken is niet werkelijk multitasken zoals een PC doet. Wanneer apps naar de achtergrond verdwijnen worden ze gepauzeerd. De activiteiten worden opgeslagen in het ram geheugen wat niet meer stroom kost. Het afsluiten en opstarten vraagt veel meer van je batterij dan het “op pauze zetten” wat multitasken eigenlijk is.

appkiezer in iOS 9

Pas wanneer apps niet meer reageren en dat is vaak een gevolg van teveel open hebben staan waardoor het ram geheugen vol zit, dan is het nuttig de app af te sluiten en opnieuw op te starten of het ram geheugen te herstellen.  

Wil je meer informatie over het gebruik van je telefoon of heb je klachten over hoe hij reageert? Loop dan eens binnen bij Smartrepair. Je wordt er snel geholpen, door mensen die weten waar ze het over hebben. Er zit vast een in de buurt zoals Smartrepair Store Tilburg.Reacties


 • Vanstra

  15 maart 2016 om 9:48

  De enige optie die voor mij wel veel batterij bespaart is door uit te loggen uit de AppStore. Op de een of andere manier blijft iOS ‘pingen’ met de AppStore als je ingelogd bent. Simpel uitloggen via ‘Instellingen’ -> ‘iTunes en App Store’ helpt.

 • Tim

  15 maart 2016 om 12:18

  T vreet mn databundel wel op, ff die apps in achtergrond open laten en weg 900 mb

 • Daniël

  15 maart 2016 om 14:56

  Ze hadden ook 3 jaar geleden aangeven dat apps vanaf toen in rust stand zouden komen…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!