4 december 2014

BasisiOS: Applicaties verplaatsen, verwijderen of in folders plaatsen

Wie voor het eerst een iPad, iPhone of iPad in handen krijgt stelt zich al snel de vraag af hoe je applicatie netjes kunt sorteren of zelfs applicaties in een folder kunt plaatsen. Daarnaast is ook een veel gestelde vraag hoe je applicaties kunt verwijderen van je iDevice. Hieronder leggen we deze drie handelingen uit in een handig overzicht.

Ontgrendel je iPhone, iPad of iPod Touch en tap gedurende enige momenten op de applicatie die je van plaats wil wijzigen of verwijderen (je vinger op de applicatie leggen zonder op te heffen). Je zal merken dat alle applicatie beginnen te wiebelen.

Om een applicatie te verwijderen volstaat het om op het kruisje te tappen dat aan de applicatie is gekoppeld. Let wel op dat je de standaard Apple applicatie niet kunt verwijderen.

appsverwijderen

Wanneer de applicaties 'wiebelen' kun je ze ook slepen naar een andere plaats op het beginscherm. Tap op een app, hou je vinger op het scherm en sleep hem naar de gewenste plaats. Wil je hem op een andere pagina? Dan sleep je de app naar de rand van je scherm en automatisch word de andere pagina geopend.

Applicaties in een folder zetten kun je doen door wanneer de apps wiebelen een applicatie te slepen in een bestaande folder. Een nieuwe folder maak je aan door een applicatie te slepen op een andere, automatisch wordt er een folder aangemaakt en kun je deze vullen met andere apps. Tap tijdens het wiebelen op de folder en vervolgens de naam om de naam van de folder te wijzigen. Druk op de thuisknop om het wiebelen van de applicaties te stoppen.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • R Straaten

  6 december 2014 om 13:11

  Ik synchroniseer ( met kabel) met mijn MacBook. Om een app definitief te verwijderen, moet ik deze dan eerst op de laptop of eerst op mijn iPhone verwijderen?

 • Daniel

  6 december 2014 om 16:34

  Als er voor het eerst een app wordt gedownload op een iPad, iPhone of iPod touch krijgt de gebruiker een melding waarin staat hoe je dit doet.

 • Daniel

  6 december 2014 om 16:34

  En met ‘dit’ verwijs ik natuurlijk naar de tip op deze pagina.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!