27 juni 2015

iOS: E-mailberichten beheren vanaf het toegangsscherm

mail icon iOS

We kunnen al enige tijd gebruikmaken van interactieve meldingen in iOS, dit geeft de mogelijkheid om snel bepaalde zaken af te handelen zonder dat je de desbetreffende applicatie moet openen.

Dit geeft als voordeel dat je al vanaf het toegangsscherm bepaalde dingen kunt beheren, denk hierbij aan het beantwoorden van een bericht, een herinnering sluimeren of te anticiperen op je e-mailberichten. Omdat de interactieve meldingen door veel iOS gebruikers vergeten worden, helpen we je er graag aan herinneren.

Bij een inkomende e-mailbericht kun je gelijk actie ondernemen, zo kun je het desbetreffende e-mailbericht verwijderen of markeren als gelezen, handig bij een zoveelste SPAM-bericht.

voorbeeld van interactieve melding mail

Zodra je een e-mailbericht binnenkrijgt kun je met één vinger van rechts naar links vegen over de melding, onmiddellijk komen er drie opties beschikbaar, verwijder en markeren als gelezen spreken voor zich. Het kruisje zorgt ervoor dat de melding wordt verwijderd uit het berichtencentrum, maar er wordt niets gedaan met het e-mailbericht zelf.

Door met één vinger van links naar rechts te vegen over de melding zal ervoor zorgen dat de applicatie (in dit geval Mail) geopend wordt en het desbetreffende berichte getoond wordt. Deze twee handelingen kun je op vrijwel alle meldingen toepassen in iOS.

Meer over Berichtencentrum kun je hier terugvinden.Reacties


  • Jan

    27 juni 2015 om 22:36

    Dit werkt uiteraard niet als je voor het betreffende account voorvertoning uit hebt staan.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!