6 juni 2016

ScreencastiOS: Widgets verwijderen of toevoegen aan het berichtencentrum (archief)

berichtgeving iOS berichtencentrum

Het berichtencentrum is vooral bedoeld voor het ontvangen en bewaren van meldingen die geproduceerd worden apps. Het berichtencentrum is verdeeld in twee tabbladen 'Vandaag' en 'Berichtgeving'.

Via berichtgeving kun je al jouw gemiste en ontvangen meldingen bekijken, via 'Vandaag' in iOS 8 en iOS 9 krijg je toegang tot al je widgets. Dit zijn kleine applicaties die bij een desbetreffende applicatie horen, zo kun je bijvoorbeeld snel je thermostaat aanpassen via een widget of aandelen bekijken.

Het berichtencentrum kun je raadplegen door met één vinger omlaag te vegen vanaf de bovenkant van het scherm, onmiddellijk wordt de functie geopend.

Widgets toevoegen of verwijderen

• Ontgrendel je iPhone, iPad of iPod Touch
• Open het berichtencentrum
• Tik op het tabblad 'Vandaag'
• Scroll naar beneden
• Tik op 'Wijzig'

Er wordt een lijst geopend met alle beschikbare widgets, deze zijn gekoppeld aan een applicatie. Tik op de groene plus-knop om deze toe te voegen aan het berichtencentrum, via de drie horizontale strepen achter de naam kun je de widget verplaatsen naar een gewenste positie. Tik op de rode min-knop om een widget te verwijderen.

Widgets berichtencentrum ios

Widgets gebruiken

Widgets hebben verschillende functies, zo kun scènes activeren voor HUE lampen, aandelen bekijken, het weer raadplegen, etc. Hoe een widget gebruikt kan worden hangt dus af van de mogelijkheden die een ontwikkelaar en applicatie biedt.

Lees ook: Beschikbaarheid nieuwe widgets controleren en toevoegen

Let op, dit artikel is geplaatst in het archief en is alleen toe te passen in iOS 8 en iOS 9. Klik hier voor het beheren van widgets vanaf iOS 10.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: