9 mei 2015

iOS 8iOS 8: Beschikbaarheid nieuwe widgets controleren en toevoegen

berichtencentrum logo OS X

Sinds iOS 8 is het mogelijk widgets toe te voegen aan het berichtencentrum. Dit zijn kleine snelkoppelingen naar functies en overige informatie van applicaties. Zo kun je bijvoorbeeld je verlichting vanuit het berichtencentrum aansturen met behulp van de HUE-widget, maar ook notities toevoegen aan Evernote.

Steeds meer applicaties krijgen ondersteuning voor een widget in het berichtencentrum, vaak kun je dat terugvinden in de omschrijving van een app. Dit heb je niet altijd door bij een update, gelukkig is er nog een andere manier om te controleren of er een nieuwe widget beschikbaar is op jouw iPhone, iPad of iPod Touch.

Widget instellingen berichtencentrum iOS

Veeg met behulp van één vinger vanaf de bovenkant van je scherm naar beneden om het berichtencentrum te activeren. Open het tabblad 'Vandaag' en scroll naar beneden tot je de knop 'Wijzig' ziet. Wanneer er een nieuwe widget beschikbaar is krijg je onder de wijzig-knop dit te zien.

Tap op de knop 'Wijzig’ om vervolgens de widgets te bekijken, voor iedere nieuwe widget staat er een klein blauw bolletje. Via de plus-knop kun je de widget toevoegen, via de min-knop kun je ze verwijderen en via de drie horizontale strepen kun je de widgets verplaatsen.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!