27 april 2013

iOS: Tijdsduur van diavoorstellingen wijzigen

fotostreamEen zeer mooie functionaliteit die vele over het hoofd zien is de diavoorstelling optie in de Foto applicatie van iOS. Via deze optie kun je op een prachtige manier je foto’s weergeven op iPhone, iPad of iPod Touch. De diavoorstelling op de iPhone en iPod touch, maar vooral op de iPad (mini) is een daarom een leuke handige optie.

Op deze manier kun je eenvoudig je vakantie- en feestfoto's tonen aan je vrienden. De diavoorstelling op de iPad is eenvoudig te activeren, open hiervoor het gewenste fotoalbum en tap op de optie 'diavoorstelling'. Hier kun je de muziek en overgang aanpassen en vervolgens de diavoorstelling starten met behulp van de 'start diavoorstelling' knop.

diavoorstellingsec

Je zal merken dat de overgang tussen te foto's een bepaalde tijd duurt. Wanneer jou dit te traag of te snel gaat kun je eenvoudig de tijd tussen de overgangen aanpassen. Dit doe je via Instellingen ▸ Foto's en camera ▸ Vertoon elke dia. Hier kun je kiezen tussen 2, 3, 5, 10 en 20 seconden dat elke foto wordt getoond voor een overgang wordt gestart.

Meer tips over camera kun je hier terugvinden.Reacties


 • Daniël

  27 april 2013 om 23:22

  Ik vind het nog steeds een gemis dat je niet de volgorde kan veranderen naar datum van de foto, nu staat deze op datum van bewerken. Ik weet niet waarom iemand dat zou willen, want nu is heel de logische tijdslijn weg! Jammer dat Apple de gebruikers niet de keuze geeft uit een aantal metadata…

 • RRT Holthuis

  23 augustus 2013 om 10:32

  Je kunt de volgorde veranderen doo naar albums te gaan en op wijzigen te klikken, nu kun je de foto’s met je vinger verslepen naar de gewenste volgorde, klik daarna op gereed.

 • Cor de Kleijn

  2 oktober 2013 om 14:12

  Is leuk die tip maar ik heb zo 600 foto,’s van bali waarvan een heleboel aangepast zijn ,echt alles staat door mekaar heen.
  Dit is toch echt een slecht item dat je niet gewoon kan selecteren op naam.

 • Johan

  19 december 2014 om 21:17

  Sinds ik ios8 erop heb staan werkt de slideshow nog maar zo’n 2 minuten en dan springt hij weer terug naar het homescreen. Heeft iemand hier een oplossing voor?

 • Kookaburra

  29 juni 2016 om 13:53

  Cor de Kleijn
  Ik zou niet graag naar jouw 600 willen gaan zitten kijken
  Val ik in slaap
  Pak de beste en leukste en hou je diashow kort

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!