31 maart 2013

iOS: Eigen muziek gebruiken tijdens een diavoorstelling

fotostreamEen functionaliteit die vele over het hoofd zien is de diavoorstelling optie in de Foto applicatie van iOS. Via deze optie kun je op een prachtige manier je foto's weergeven op iPhone, iPad of iPod Touch.

Je hebt keuze uit vijf verschillende overgangsopties en je hebt de mogelijkheid om je persoonlijke muziek toe te voegen aan de diavoorstelling. Zo kun je rustig je prachtplaatjes bekijken met op de achtergrond je eigen muziek. Om deze optie te activeren volg je onderstaande stappen:

Open de Foto applicatie op je iPhone of iPod Touch en op het gewenste album. Selecteer vervolgens een foto en tap op de Play-toets onderaan in de knoppenbalk. Kies een gewenste overgang, wanneer je muziek wilt toevoegen aan de diavoorstelling doen je de optie 'Speel muziek af' te activeren. Kies vervolgens bij de optie 'muziek' een gewenst nummer. Start de diavoorstelling door op de knop 'Start diavoorstelling' te tappen.

diavoorstelling

Op de iPad kan er uiteraard ook een diavoorstelling gestart worden, hiervoor dien je een fotoalbum te openen en vervolgens bovenin in de knoppenbalk op de optie 'Diavoorstelling' te tappen. Vervolgens kun je een overgang en muziek activeren zoals op de iPhone en iPod Touch.

Meer tips over iOS kun je hier terugvinden.Reacties


  • Judith van Grootveld

    16 augustus 2014 om 12:22

    Wanneer ik in Iphoto op mij MacBook een diavoorstelling wil maken met muziek uit mijn itunes bibliotheek er bij, wordt de muziek niet afgespeeld. Iemand een oplossing?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!