31 maart 2013

iTunes: Muzieknummers toevoegen en koppelen

iTunes 11Wanneer je geen gebruik maakt van iTunes Match bewaar je in de meeste gevallen je muziek lokaal op je Mac. Nieuwe muziek kun je eenvoudig toevoegen aan iTunes door deze bijvoorbeeld te slepen in de muziekbibliotheek.

Deze kan dan op twee manieren worden bewaard en verwerkt. Zo kan hij gekopieerd worden naar de iTunes-map in Finder of er wordt een koppeling gemaakt naar het media bestand elders in Finder. Deze optie kun je wijzigen via iTunes ▸ Voorkeuren ▸ Geavanceerd. Schakel de optie 'Kopieer bestanden naar iTunes Media bij toevoegen aan bibliotheek' aan of uit.

Wanneer je heb gekozen voor het automatisch toevoegen aan de iTunes Media map in Finder, kun je in sommige gevallen eenvoudig dit proces omzeilen. Zo kun je toch bepaalde bestanden koppelen in iTunes in plaats van kopiëren. Volg hiervoor onderstaande stappen:

itunesmap

• Selecteer een media bestand in Finder
• Sleep deze naar iTunes en hou de option⌥-toets ingedrukt
• Laat het bestand los
• Deze wordt toegevoegd aan iTunes als gekoppeld bestand

Door de option⌥-toets ingedrukt te houden worden er koppelingen naar de bestanden in de iTunes bibliotheek aangemaakt in plaats van dat deze worden gekopieerd. Wanneer je de option-⌥ toetscombinatie gebruikt zal je merken dat het groene plus rondje verdwijnt onder je muisaanwijzer.

Deze functie is vooral handig wanneer je op een externe locatie ook muziek hebt geplaatst. Deze kun je dan eventueel koppelen zonder dat deze lokaal worden geplaatst. Bestanden die zijn gekoppeld worden als deze niet beschikbaar zijn gemarkeerd met een uitroepteken voor de titel.

Meer tips over iTunes kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!