30 maart 2013

iOS: Boeken lezen met behulp van de Bol.com ebooks app

ebooksboliconDeze maand heeft Bol.com een gloednieuwe applicatie gelanceerd voor de iPhone en iPad. Met behulp van de nieuwe 'Bol.com ebooks' applicatie kun je eenvoudig alle ebooks die je via Bol.com hebt aangeschaft raadplegen, downloaden en lezen.

Eerder kon je al de boekenbol applicatie downloaden, echter was het dringend tijd voor een vernieuwing. Dit heeft Bol.com uiteindelijk gedaan, in plaats van de oude applicatie te upgraden hebben ze een nieuwe App in de iOS App Store geplaatst.

De applicatie heeft vooral een eenvoudigere interface gekregen. Naast het nieuwe design zijn er ook een aantal handige opties aan toegevoegd. Zo kun je snel het lettertype vergroten, marges instellen en de achtergrond kleur aanpassen. Dat laatste is handig in een donkere of overbelichte ruimte waarbij je de achtergrond zwart met witte letters kunt instellen.

ebooksbol

Geen nieuwe applicatie zonder social media, snel en eenvoudig kun je nu stukjes tekst of zinnen delen via Facebook en Twitter en zo iedereen laten weten welk boek je nu aan het lezen bent.

Download gratis de applicatie 'Bol.com ebooks' in de iOS App Store en voer je bol.com gegevens in, onmiddellijk krijg je toegang tot je aangeschafte boeken op Bol.com. Uiteraard heb je nog steeds het Adobe ID nodig, deze kun je hier aanmaken.

Helaas is het nog niet mogelijk om gekochte ebooks van bol.com te bekijken in de iBooks applicatie, dit om wille van de Adobe DRM-beveiling. Vandaar dat deze applicatie de manier is om digitaal je favoriete boeken te lezen.

Profiteer daarom nog tot 8 april van de Voorjaarsopruimin-actie op bol.com waarbij je tot maar liefst 45% korting kan krijgen op verschillende ebooks. Klik hier voor meer informatie.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips over iBooks kun je hier terugvinden.Reacties


 • Flieps

  30 maart 2013 om 10:50

  Ik wil geen aparte app voor boeken die ik via bol.com koop. Ik wil al helemaal niet een adobe id. Boeken horen in iBooks IMHO. Jammer dat Apple en bol.com daar samen niet uitkomen.

 • Pierre

  30 maart 2013 om 19:37

  Ik zou het erg onhandig vinden wanneer mijn boeken op verschillende plekken en in een willekeurige volgorde in mijn huis zouden zijn opgeborgen. Ik wil ze op één plek en netjes gesorteerd. En volgens mij geven daar veel mensen de voorkeur aan.

  Het gebruik van verschillende ‘lees-apps’ op mijn iPad vind ik te onhandig. Ik wil gewoon alles lezen in één App en bij voorkeur in iBooks omdat ik die App gratis van Apple krijg en deze optimaal op mijn iPad is afgestemd.

  Om de boeken die ik bij BOL koop te kunnen lezen in iBooks verwijder ik de DRM. Google maar eens en je vindt de nodige applicaties (en zelfs online-services) waarmee je DRM kunt verwijderen. Ik heb zelf een programma gekocht voor grofweg € 25 en daarmee ben je in luttele seconden klaar. Werkt perfect.

  Let op: het is natuurlijk niet de bedoeling dat je DRM verwijdert en de boeken distribueert. Maar verwijderen van DRM wanneer je een boek zelf hebt gekocht en het boek NIET distribueren is volgens mij geen probleem.

 • Erik Timmermans

  29 oktober 2013 om 21:00

  Bol.com is zojuist een ebooks klant verloren….. wat een onzin dat ik nu 2 bibliotheken moet bijhouden…. voor de eerste en laatst
  e keer 2 ebooks via bol.com besteld

 • miele

  1 januari 2014 om 13:21

  De ebookreader van Bol is een waardeloze, lelijke reader en totaal geen alternatief voor de prachtige iBook applicatie. Geen 2 paginas in landscapemode, geen mooi omslaand blad, alles in vies blauw. Bovendien moet je nu ook verplicht een ADOBE ID aanvragen voordat je een boek mag lezen bij Bol. Zo wordt je als betalende lezer weer gestraft met slechte applicaties en verplichte accounts bij allerlei partijen terwijl als je gewoon de boeken via een torrent of downloadsite ophaalt je nergens last van hebt.

  Alle boeken ook maar even separaat via een torrent gedownload zodat ik ze tenminste in iBook kan lezen. Ebooks bij bol bestellen doe ik niet meer.

 • Jones

  10 februari 2014 om 13:49

  Via deze website is het heel gemakkelijk om DRM van het acsm. bestand te verwijderen: http://www.ebook-converter.com/122-remove-drm-acsm.htm. Inderdaad, zoals Pierre zegt geen probleem zolang je het niet gaat doorverkopen.

 • Mosami

  28 juli 2014 om 21:06

  I.d.d. een slechte app vergeleken met ibooks. Ik vind dat bol.com je de keuze moet geven tussen hun eigen app en die van ibooks. Eerlijk gezegd snap ik niet waarom ik mijn laatste ebook via de bol.com app moet lezen, terwijl ik een paar maanden geleden nog via ibooks mijn boeken kon lezen. Als bol.com dit niet verandert, verander ik van boekenwinkel.

 • Leon

  13 augustus 2016 om 10:52

  Echt vrijwel niemand vind bol.com ebooks handig of gebruiksvriendelijk. Ken je klant… Gebruiksvriendelijk is bijvoorbeeld Bruna waar je gewoon epub bestanden kunt downloaden en ze gemakkelijk cq gebruiksvriendelijk via calibre op je ereader kunt zetten of via ibooks kunt lezen. Bol.com is qua ebooks tot op de dag van vandaag echt verschrikkelijk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!