30 maart 2013

iPhone / iPad geblokkeerd na het invoeren van foutieve codes

instellingen iOSWanneer je gebruik maakt van een codeslot op je iPhone, iPad of iPod Touch kan het voorkomen dat je iDevice volledig wordt geblokkeerd, doordat je te vaak een foutieve code hebt ingevoerd. Hierdoor wordt je iDevice onbruikbaar en dien je deze te verbinden met iTunes.

Wanneer je de code meer dan zes maal foutief invoert zal de volgende boodschap verschijnen: 'iDevice is geblokkeerd, u moet 1 minuut wachten'. Na deze minuut kun je opnieuw proberen de correcte code in te voeren. Wanneer je te vaak de foutieve code invoert (kan bijvoorbeeld door kinderen worden gedaan), dan kan het voorkomen dat je iDevice volledig blokkeert en de boodschap 'iDevice is geblokkeerd, verbind met iTunes' wordt weergegeven. Volg dan onderstaande stappen:

Dit artikel is verouderd en werkt voor iPhones en iPads met iOS 6 of ouder! Heb je iOS 7 of nieuwer geïnstalleerd, gebruik dan deze tip (klik hier).

codegeblok

Al ooit eerder gesynchroniseerd met iTunes

Koppel je iDevice met je computer met behulp van de USB-kabel en selecteer vervolgens het apparaat. Klik vervolgens op de knop 'Maak reservekopie' en wacht tot deze is voltooid. Klik nu op herstel en kies voor de optie 'Geen reservekopie. Het herstelproces wordt gestart en selecteer wanneer nodig de nieuwe reservekopie (die zojuist is aangemaakt). Wanneer dit voltooid is kun je weer je iDevice gebruiken.

reservekopie

Nog nooit gesynchroniseerd met iTunes

Schakel het iDevice volledig uit, sluit hem aan op je computer met behulp van de USB-kabel en houd de thuisknop je je iDevice ingedrukt terwijl het apparaat wordt ingeschakeld. Blijf deze indrukken totdat op het scherm de boodschap 'Verbind met iTunes' weergegeven wordt. Laat de thuisknop los, herstel vervolgens het iDevice. Helaas zal deze dan volledig opnieuw worden ingesteld.

iCloud reservekopie

Wanneer je gebruik maakt van iCloud als reservekopie dien je bovenstaande procedure 'Nog nooit gesynchroniseerd met iTunes' uit te voeren. Wanneer je iDevice is hersteld kun je tijdens het aanmeldingsproces op je iDevice kiezen om een reservekopie terug te zetten vanaf iCloud.

Meer tips over reservekopie kun je hier terugvinden.Reacties


 • estee

  30 augustus 2013 om 16:39

  Mijn ipad is net 60 minuten geblokkeerd. maar mijn wachtwoord bestaat uit cijfers en ik kan alleen maar letters kiezen. En bij alles wat ik doe bijv. annuleer dan zegt er een man annuleer knop. Wie kan mij helpen ? ik weet me wachtwoord wel nog

 • Marieke

  29 september 2013 om 22:25

  Ik ben mijn na het downloaden van het nieuwe ipad systeem het wachtwoord direct vergeten. Ik tracht nu via iTunes de zaak weer gangbaar te maken. Maar ik ben terechtgekomen in een loep, een soort “cath 24” systeem waarin voor de herstel actie toch mijn vergeten wachtwoord wordt gevraagd. Wat een vreselijk gedoe.

 • jade

  2 oktober 2013 om 8:21

  Hallo , mijn ouders hebben geprobeerd om in mijn iphone te komen , daarbij te vaak foutief code en nu is mijn iphone geblokkeerd… Wat moet ik nou doen..

 • A

  3 oktober 2013 om 22:38

  Je ouders moeten het maar oplossen. Zij zijn aansprakelijk voor de schade volgens art. 1382 van het burgerlijk wetboek.

 • A

  3 oktober 2013 om 22:39

  Oops. In Nederland zal het een ander artikelnummer zijn. Maar het principe blijft.

 • Jan S

  13 oktober 2013 om 15:44

  Bovenstaand recept wordt tig-keer op internet gegeven, maar als je “Waar is mijn ipad” hebt aan staan, moet je die eerst van iTunes (MET JE CODES) uitzetten. Ra ra hoe dan?
  Jan

 • Bart

  14 oktober 2013 om 18:26

  werkt dit ook op een ipod?

 • Bart

  14 oktober 2013 om 18:35

  oeps, sorry had het niet goed gelezen, het is ook voor Ipod…

 • Bart

  14 oktober 2013 om 18:39

  Het werkt niet… Als ik wil verbinden met Itunes staat er dat ik eerst de Ipod moet ontgrendelen. Alleen ik moet 22.847.806 minuten wachten en dat is ongeveer 3 jaar. Ik heb geen idee hoe dit komt. Ik denk dat mijn Ipod gehackt is. Alstublieft help mij met mijn probleem.

  Alvast bedankt :)

 • oumaima

  16 oktober 2013 om 13:56

  wat moet ik doen mij ipad doet niet ik weet de code niet ik heb al 0000 geprobeert wat voor code moet ki nu doen

 • oumaima

  16 oktober 2013 om 13:58

  help mij

 • Willemvoort

  28 november 2013 om 22:13

  mijn yphone 5s is geblokkeerd nadat er meerder malen een foutieve code is ingedrukt

 • ilyaas

  8 januari 2014 om 10:18

  help weet niet wat ik moet doen

 • Mel.

  23 januari 2014 om 20:06

  Mijn moeder wou kijken of alles nog op mijn iphone stond nadat hij gemaakt is. de code heeft ze zo vaak gedaan. Dat mijn iphone nu is geblokkeerd. Ik heb wel reservekopie gemaakt maar weet niet wanneer dat voor het laatst was? En ik weet nou niet of al me foto’s worden opgeslagen als ik die reserkopie doe? niet die alleen bij foto stream staat?

  Ben bang hem opnieuw in te laten stellen in verband met mijn foto’s dat ik ze kwijt raak? is er geen ander manier? of zijn wel al mijn foto’s opgeslagen ?

 • Shania

  1 februari 2014 om 14:54

  Hallo Allemaal

  Mijn iphone is ook geblokkeerd en ik heb vervolgens via mijn Icloud account het door ”zoek mijn iphone” gewist en daarna kon ik opnieuw mijn gegevens intypen. Alles ging goed totdat ik bij het punt kwam dat in mijn pincode moest invoeren om mijn sim te ontgrendelen. Maar er stond geen vakje waarin ik het moest invullen. wat moet ik doen?

 • cem

  17 maart 2014 om 8:38

  ik heb dit allemaal geprobeerd maar er staat steeds dat ttie geen verbinding tot strand kan brengen met mij iphone omdat ik eerst wachtwoord moet invullen m aar dat kan niet want hij is geblokkeerd wat nu?

 • vroni

  26 maart 2014 om 17:55

  IPAD is geblokkeerd,
  ik heb de foto’s al op de computer kunnen zetten.
  nu moet ik verbinden met iTunes en dan ? hoe moet dat dan ?
  en nu??

 • olaf

  27 maart 2014 om 3:16

  hallo allemaal, mijn zoontje van 4 heeft een aantal keren wat codes in getoets van mijn ipad, het geval is jullie raden het al hij is geblokkeerd het grote probleem dat ik heb is dat het email account waar ik de ipad geconfigureerd heb niet meer aktief is daarbij ben ik de inlog gegeven van mijn apple id kwijt hoe krijg ik die blokade eraf, ik heb door middel van de thuis knop ingedrukt en tijdens het indrukken de usb kabel aangesloten waarna hij een herstel procedure doet activeren na deze procedure geefd de ipad aan dat ik met dat email account moet inloggen en dat lukt niet gevens kwijt wie kan mij hiermee helpen ??? of is mijn ipad rijp voor te recycelen??

 • Tamara

  23 april 2014 om 20:31

  mijn zusje ging mijn code proberen te raden ….
  ze heeft hem nu al 7 keer fout geraden…
  er staat nu …ipad is geblokkeerd!
  ik d8 oooh nou gwn ff w88….
  nou de volgende dag….nog niks!!!
  er stond nog !ipad is geblokkeerd ..
  ik zoek op internet :mijn ipad is geblokkerd
  en dan staat er overal dat je hem moet aansluiten op pc …dat doe ik dan staat er klik op backup !!!! nou en dat heb ik dus niet gemaaaaakt !!!!!!!!!!
  ik haat dit ….
  ipads zijn duuur
  waarom doet apple het ook zo moeilijk!!!
  :( !!!!!

 • Mylanpycke

  9 mei 2014 om 20:02

  Ik heb een iPod gevonden maar er staat een code op wat moet ik doen om die code te verwijderen ? Wat moet ik doen ?

 • Wesley Fabry

  9 mei 2014 om 22:58

  Naar de politie of gevonden voorwerpen dienst bij de gevonden plek te brengen. Misschien staat ‘find my ipod’ aan en weten ze vrij snel de iPod op te sporen ;-)

 • julia

  13 mei 2014 om 19:11

  mijn phone 4 is geblokkeerd alleen ze zeggen allemal sluit aan op pc maar ik heb een hp chromebook en weet dus niet waar en hoe ik dat moet doen want als je apple aansluit op mijn pc dan komt er een site met google plus en daar staat niks bij over pihone geblokkeerd of dergelijke. i kwil heel graag weten hoe ik met een hp chromebook een iphone 4 kan herstelen kunnen julli me
  helpen??

 • faatje

  19 mei 2014 om 16:16

  help!!
  mijn zusje heeft me ipad geblokeerd erstaat: ipad is geblokeerd
  wat moet ik doen help pleas

 • im

  27 mei 2014 om 22:44

  leuk dit iedereen met vragen
  maar geen antwoorden !!??

 • Wesley Fabry

  27 mei 2014 om 23:25

  Problemen en vragen kunnen worden gesteld op http://appletips.nl/genius

 • kall

  30 juni 2014 om 21:04

  ik heb mijn ipad mini geblokkeerd en er staat als ik hem aan doe: ipad is geblokkeerd verbindt met itunes ik doe dat en vervolgens zegt hij als u geen toegang neemt tot deze computer dan kan deze ipad niet worden synchroniseren en als ik klik op ga door dan zegt hij reageer op uw ipad om toegang te verlengen maar dat kan niet omdat hij helemaal is geblokkeerd omdat ik de code te vaak heb verkeerd ingetoetst ik kan helemaal niks meer doen ook niet op itunes! help!!! wat nu!? is hier een oplossing voor? alvast bedankt!

 • Danique

  3 juli 2014 om 21:54

  hallo, mijn iphone is volledig geblokeerd , en heb al een aantal keren geprobeert om hem te reseten maar er staat dat er internet verbinding nodig is , maar ik ben afgelopen week net verhuisd en gebruikte mn iphone toen niet en heb dus geen wifi hier. hoe moet ik dat dan doen ? , graag hoor ik van je , alvast bedankt

 • naomi

  3 juli 2014 om 23:03

  Hallo ik had mijn iphone in mijn broekzak en opeens was een stuk van mijn scherm geblokkeerd en toen moest ik een toeganscode invullen maar dat is waarschijnlijk in me broekzak gebeurd en die weet ik dus nu niet ? wat moet ik nu doen

 • carlo verhaeghe

  17 augustus 2014 om 13:26

  mijn ipad is volledig geblokkeerd itunes vraagt code maar dat gaat niet wat moet ik doen

 • jessi

  3 september 2014 om 15:52

  hey ik heb een ipad en ik ben mijn wachtwoord kwijt en heb te vaak geprobeerd het te raden. nu staat er verbind met itunes maar als ik dat doe staat er op dat het niet wil verbinden vanwege mijn toegangscode. hoe kan ik dit oplossen?

 • Iphone 4S

  6 september 2014 om 17:54

  is er iemand die het al opgelost heeft? dan zou ik dat graag willen weten want ik zit met dezelfde probleem

 • Yentl

  7 september 2014 om 22:22

  Ik heb een vraagje mijn ipad is volledig geblokkeerd vanwege verkeerde wachtwoorden maar nu verbind ik hem met een computer vervolgens staat er op de computer dat ik toestemming moet geven op de ipad alleen op de ipad blijft in het groot staat : Ipad is geblokkeerd ‘ ik zie nergens iets staan waar ik toestemming kan geven . Hoe kan ik dat oplossen iemand enig idee??

 • Erva

  28 september 2014 om 12:55

  Help ik weet niet wat ik niet doen ik heb iPhone 4 en ik weet niet wat me code is ik moet 60 minuten wachten

 • Naomi

  29 september 2014 om 20:37

  Hallo allemaal,
  ik kom net terug van trainen en heb het spelletje Hay-day op mijn iPad staan. Blijkbaar is mijn zusje erachter geweest toen ik aan het trainen was (toen zat er nog geen code op). Ik wou toen achter mijn iPad maar toen zag ik dat spelletje open staan, dus ik doe een wachtwoord erop. Maar ik weet hem nu niet meer dus moet ik 60 minuten wachten en ik ben bang dat ik daarna gewoon een nieuwe iPad moet kopen en daar heb ik geen geld voor. WIE KAN MIJ ALSTUBLIEFT HELPEN!

 • Ceylan

  2 oktober 2014 om 2:44

  Mijn iPad is voor 23 231210 minuten geblokkeerd ik weet niet hoe dit komt heb mijn iPad ruin een half jaar niet meer gebruikt en nu met aanzetten geeft hij dit aan heb geeeeeeen idee hoe dit kan weet iemand hoe ik die minuten sneller kan laten aflopen of misschien gewoon de blokkade er af kan halen?

  Alvast heel erg bedankt

  Groetjes

 • sjaak visser

  20 oktober 2014 om 23:07

  Heb een iPad 2 .64 GB staat nu inmiddels 3 weken geblokkeerd ,wat een Arrogantie ,wat appel aan gaat .heb al 4x contact gehad met de help desk
  Kopies van rekeningen opgestuurd ,goed bevonde die door de betreffende
  Het gesprek hebben aangenomen .door gestuurd naar de afdeling die er over
  Gaat om mijn i pad 2 te ontgrendelen .af gewezen .ben te einderaat.
  I pad heeft me wel €735.00 gekost .

 • astrid wevers

  15 november 2014 om 15:17

  De allerbeste hulptelefoon ooit! 0800 0201 581
  Echt bij mij is het opgelost nu..
  ipadair/apple laptop/iTunes
  ipadair echt beide knoppen lang genoeg ingedrukt houde en dan verschijnt uiteindelijk wel de iTunes balk en iTunes geeft dan aan bijwerken of herstellen, klik op bijwerken en herstellen uiteindelijk. en dan gaat het gebeuren en dan kan je je reserve copie terug zetten.. ik had die gelukkig gemaakt twee week terug met mn oude logincijfers…

 • loubna

  16 december 2014 om 16:45

  mijn ipad is nog steeds geblokkeerd toen ik alle stappen had gevolgd weet iemand nog een andere oplossing voor mij.

 • jun

  27 december 2014 om 8:51

  Die dingen komen niet op mijn computer hoe komt dat?

 • Ikke

  30 december 2014 om 18:46

  Hoi allemaal!

  Je zou verbinding moeten maken met iTunes..
  ik heb dit al 4 keer gedaan en EINDELIJK kan ik weer in mn iphone 6!
  ik drukte op een knop (geen idee welke) en ik kon hem deblokeren.
  je zou naar de apple store moeten gaan als het niet werkt, en ik weet zeker dat alles dat weer goed kom!

 • Rik greevink

  31 december 2014 om 17:11

  Hoe lang duurt het om n reservekopie te maken van oude iphone4 naar iphone6. Dit alles via de iCloud en niet via iTunes.

 • G.H.Huguenin

  11 januari 2015 om 16:46

  IPad geblokkeerd, kan geen verbinding krijgen met iTunes

 • meryem

  25 januari 2015 om 21:22

  mijn iPhone is geblokkeerd help me maar ik kan me wachtwoord niet meer in voeren want er staat maak verbinding met iTunes maar hoe doe je dat

 • Bo

  25 januari 2015 om 21:30

  Hallo,
  Mijn ipad is geblokkeerd en wil hem graag terug gebruiken. Ik had hem nog nooit gescynchroniseerd, dus ik weet ook niet of hij een reservekopie heeft gemaakt. Kan je dit controleren?

 • Germaine

  3 februari 2015 om 12:44

  Hallo,

  Mijn vader is begin dit jaar overleden en had net een nieuwe iphone.
  Wij mogen van de provider de telefoon houden.
  Nu is alleen het probleem dat wij zijn code’s niet wisten dus de iphone geblokkeerd is voor 23.658.982 minuten.
  Ook weten wij zijn apple id wachtwoorden niet,
  Nu heb ik al geprobeerd om itunes aan te zetten de home knop ingedrukt gehouden en gekoppeld met de pc.
  Daarna op herstellen gedrukt en gewacht op het herstellen.
  Helaas daarna was de iphone nog steeds geblokkeerd.
  Heeft iemand een oplossing of kan mij helpen?
  Dankjewel!

 • chaimae

  7 februari 2015 om 18:05

  Hallo ik begrijp er niets van want wij hebben een nieuwe iphone 3 en we hebben een code voor gedaan maar ik ben het vergeten en ik kan hem nie openen maar op alle saits dat ik zie zeggen ze dat je bij je gegevens moet gaan kijken maar we hebben geen fotos of videos of iets ermee gedaan want het was nog de eerste dag ik begrijp er helemaal niets van .wat moet ik doen ?????!!!

 • 1234

  1 maart 2015 om 21:53

  mijn kleine zusje heeft geprobeerd om op mijn iPhone te komen maar je raad het al nu is mijn iPhone 4 geblokt ik heb op internet gekeken en iedereen zegt het zelfde alleen het probleem is ik heb nooit een kopie ofzo gemaakt dus ik weet niet wat ik moet doen. ik ben bang dat ik dalijk iets doe waardoor al mijn apps weg zijn en dat wil ik niet wrm doet Apple het toch zo moeilijk!!!!!

 • thomas

  13 maart 2015 om 16:18

  ik heb een ipad en ik ben mijn wachtwoord vergeten maar bij mij staat er alleen ipad is geblokkeerd verbind met itunes maar ik kan niet verbinden omdat de ipad met een wachtwoord is beveiligd wat moet ik doen ?

 • pinar

  13 mei 2015 om 19:29

  mijn iphone 5c is geblokkeerd al bijna 1 jaar wat moet ik doen ik ga naar itunes maar het lukt niet en ik ben apple id vergeten help me

 • someone

  27 mei 2015 om 17:18

  Een meisje uit mijn klas probeerde mijn wachtwoord/code te kraken op mijn Iphone5c, hierdoor moest ik eerst 1 minuut wachten. Na die 1 minuut probeerde ze het nogmaals, toen moest ik 5 minuten wachten. In die 5 minuten ben ik naar huis gefiest maar toen ik thuis was stond er ineens dat ik 15 minuten moet wachten, na 15 minuten wachten wou ik mijn mobiel ontgrendelen maar helaas voerde ik per ongeluk 2 keer een foute code in waardoor ik 60 minuten moest wachten. Na deze 60 minuten was ik van plan mijn Iphone te ontgrendelen maar direct nadat ik met mijn vinger had geschoven zodat ik mijn code kon invoeren, stond er ineens weer 60 minuten wachten. Ik moet nu nog 34 minuten wachten voordat ik hem kan ontgrendelen maar wat als er dan opeens weer staat 60 minuten wachten. Ik weet niet of dit een storing is of omdat ze zeker willen weten dat ik geen dief ben ofzo maar ik ben het nu wel zat. Ik weet niet wat ik moet doen en kan er geen informatie over vinden op internet, kan iemand me helpen?

 • ol

  15 juni 2015 om 16:13

  ik heb geen mac p.c wat moet ik doen?

 • wouter

  18 juni 2015 om 8:25

  mijne heren,
  mijn toegangscode van mijn i pad is geblokkeerd
  kunt u opnieuw invoeren
  bij voorbaat dank

 • thomas

  19 juli 2015 om 19:28

  mijn iphone 3 is helemaal geblokkeerd
  en ik heb geen backup

 • bert

  26 oktober 2015 om 9:00

  als ik de stappen doe zoals omschreven krijg ik de melding van iTunes dat ik moet reageren op de iPad om contact te maken. hier kan ik echter niet op reageren omdat hij geblokkeerd is…. kan hem enkel aan en uit zetten :-(

 • Rif

  12 november 2015 om 13:32

  Help me ik ga dood ik moet 24.122.078 minuten wachten !!!! het is dringend het moet nar de spoedeisende hulp !!! bel 122 en zeg dat Rifanteney Bouwland een ernstig probleem met haar iPhone 4 heeft.

 • ciwan

  22 november 2015 om 11:42

  mijn ipod wilt nit verbinden

 • Danny

  30 november 2015 om 9:43

  k weet mijn code uit mijn hoofd alleen ik kon de bovenste cijfers nie intoesten dus 1 2 3 de rest wel alleen k liet het zien aan paar vrienden en nu moet k inloggen met itunes en kan op dit moment helemaal niks met mijn tel dus wat moet k doen

 • fleur

  5 december 2015 om 10:20

  hallo ik ben fleur en min iPhone 4s is geblokkeerd omdat ik mijn code ben vergeten… er staat nu: iPhone is geblokkeerd verbind met iTunes, dat heb ik gedaan allen ik kan geen verbinding maken omdat ik mijn code moet invoeren die ik niet meer weet!!!!! willen jullie me alsjeblieft helpen?
  groetjes fleur

 • Muhsin

  16 december 2015 om 8:15

  help mij mij iphone 4s is geblokkeerd\

 • fay

  27 december 2015 om 16:43

  mijn iPod is 23.769.522 min geblokkeerd ik weet mijn wachtwoord nog wat moet ik doen

 • mart jansen

  6 januari 2016 om 15:15

  omg
  mijn ipod is geblokkeerd wtff
  ik moet het regelen het is voor school enzo omg
  HELLLPPPP

 • jaja

  8 maart 2016 om 15:49

  Volgens mij kun je gewoon beter geen spullen van Apple kopen. Op normale computers werk iTunes slecht.

 • boris de wit

  28 maart 2016 om 16:18

  als jouw iphone is geblokkeerd en er staat (verbind met iTunes) dan moet je iTunes opstarten op je pc en de kabel van de oplader gebruiken Stap 1:je doet jouw telefoon uit Stap 2 : je doet alleen de kant die in je telefoon moet eraan van de kabel Stap 3 :je drukt de thuisknop in en stopt de andere kant van de oplader in de pc dan staat er een plaatje van iTunes op je telefoon Stap 4 :je kiest herstellen of bijwerken DAT MOET LUKKEN !!!\

 • Nancy

  21 april 2016 om 18:34

  Ik heb perongeluk me ipad code veranderd met een ander ipad en nu heeft de code wel 6 ****** code’s en ik weet de code niet wat nu?

 • Nancy

  21 april 2016 om 18:36

  A.U.B wil snel een antwoord

 • Wesley Fabry

  21 april 2016 om 19:01

  Je kan dan het beste je ipad herstellen, dan kun je de iPad ontgrendelen met je iCloud, daarna kun je een reservekopie terugzetten: http://www.appletips.nl/iphone-ipad-of-ipod-touch-herstellen-via-dfu-of-recovery-mode/

  Als dat niet kan kun je het beste apple contacteren ( gewoon in het NL): http://www.apple.com/nl/support/contact/

 • Saskia

  1 mei 2016 om 11:38

  De uitleg hierboven helpt niet. Ik krijg geen kans om herstel uit te voeren. Mijn pc ziet hem wel en er staat een map internal storage en meer niet. Daar kan je verder niks van herstel vinden oid. Kortom waardeloos. Sowieso is dit zo’n flauw iets dat het zo maar geblokkeerd word.

 • vanessav

  6 mei 2016 om 23:51

  voor mij werken deze stappen echter ook niet.
  bijwerken en herstellen en dan gaat ie opnieuw in foutmelding op pc en op iPad opnieuw de melding, geblokkeerd.

  nogmaals geprobeerd, kan nu enkel op iTunes iPad verwijderen… bijgevolg durf ik daar nu niet op klikken….

 • Lien

  10 mei 2016 om 13:12

  Heleep
  Ik heb na 2 jaar mijn ipad weer gevonden en wil hem weer gebruiken. Geen idee wat mijn code is en dus is hij nu voor 15 min geblokkeerd.
  OVeral zie je staan sluit aan laptop of ga naar itunes maar ik heb geen itunes en een acer laptop wel heb ik mijn pukcode hoe krijg ik mijn ipad weer aan het werk.

 • anouck

  21 juli 2016 om 22:41

  help! mijn IPhone 5c is 60 minuten geblokkeerd maar ik was mijn code aan het veranderen en ik werd geduwd waardoor ik op cijfers duwde maar ik weet niet op welke cijfers ik tikte. ik heb al van alles geprobeerd maar waar kan ik mijn reserve kopie’s terug vinden? en hoe moet ik mijn code nu weten of veranderen?….

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!