5 december 2014

iOS: Gegevens van diagnose en gebruik verzenden naar Apple (uitschakelen)

Apple grijs logo

Veel iOS gebruikers klagen nog steeds over een slecht werkende iOS 8 na de vele updates en bugfixes. Ook al zijn de meeste problemen opgelost, toch zijn er nog een aantal kleine bugs onder de iOS gebruikers. Je kunt Apple helpen hun software en producten te verbeteren door 'diagnose en gebruik' in te schakelen.

Je stuurt dan automatisch iedere dag gegevens door naar Apple met betrekking tot het gebruik van de software en apparaat. Dit houdt in dat je crashende apps, gegevens, mogelijke problemen, enzovoorts doorstuurt naar Apple waardoor deze een analyse kunnen maken van veel voorkomende problemen.

diagnose-gebruik

Het doorsturen van deze gegevens is anoniem en bevat nauwelijks persoonlijke gegevens, echter moet je wel opletten dat bij het versturen van deze data ook je locatiegegevens kan worden doorgestuurd naar Apple. Wie dit allemaal niet wilt kan het eenvoudig uitschakelen. Vroeger zat dit verstopt in de instellingen van iOS, maar in iOS 8 kun je hem eenvoudig uitschakelen via Instellingen ▸ Privacy ▸ Diagnose en gebruik ▸ Stuur niet.

Meer over Privacy kun je hier terugvinden.Reacties


  • Harry

    5 december 2014 om 16:59

    Het verbaasd mij ten zeerste dat ze voor de zoveelste keer de VPN functie omzeep hebben geholpen ook in yosemite!!!!!!!
    Is deze bug al bekend? Ik lees er namelijk helemaal niets over.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!