23 maart 2014

iOS: Huidige locatie delen met andere personen

kaarten logo 7 retinaAls je gebruik maakt van de Apple applicatie 'Find My Friends' is het heel simpel om je locatie te delen met vrienden. Wanneer je liever niet voortdurend je locatie wilt delen met andere personen dan is dit ook mogelijk met behulp van de standaard iOS Kaarten app.

Op deze manier bepaal jezelf wanneer en met wie je je huidige locatie wilt delen. Je kunt deze optie ook gebruiken wanneer je hebt afgesproken met iemand op een bepaalde locatie en via deze methode de adresgegevens wilt delen. Volg onderstaande stappen om een locatie te delen.

• Open de Kaarten app op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Tap op het blauwe-bolletje op de kaart
• Tap vervolgens op de pop-up melding van ‘Huidige locatie'
• Selecteer in het nieuwe bekomen venster op de deel-knop
• Deel de locatie via Airdrop, Twitter, iMessage, Facebook of e-mail

kaartendelen

Wanneer je de locatie doorstuurt via een bericht of e-mail wordt de locatie gedeeld als een vcf-bestand. De ontvanger kan deze eenvoudig openen op zijn iDevice. Door op de optie 'kaart-url' te tappen wordt de locatie geopend in de kaarten. Indien gewenst kun je de locatie opslaan in de contactenlijst van je iDevice.

Op deze manier is het ook mogelijk om een vooraf bepaald adres of een geplaatste speld te delen met andere personen. Deze procedure kun je ook uitvoeren in de Kaarten applicatie (vanaf OS X 10.9 Mavericks) op je Mac.

https://itunes.apple.com/nl/app/find-my-friends/id466122094?uo=4&at=1l3v8QR

Meer over Kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!