24 april 2012

iOS: Offline gebruik maken van de kaarten app

Wanneer je in je hotel of appartement echter een (gratis) Wi-Fi verbinding tot je beschikking hebt dan kun je als nog handig gebruik maken van de kaarten app.

Ga in de kaarten op zoek naar de locatie die je wilt bezoeken en zoom hierop in, zoom hierna het gebied weer uit. Automatisch zal nu de omgeving van de locatie worden gecached door de app. Doordat de gegevens in de cache van de applicatie worden opgeslagen zijn deze gegevens ook beschikbaar wanneer de data roaming is uitgeschakeld.

Zoek dus eerst op een locatie waar een internet verbinding beschikbaar is de bestemming op voordat je in de bus of metro stapt. In de omgeving van je bestemming kun je dan gebruik maken van de kaarten app zonder een actieve internet verbinding.

De oppervlakte die wordt gecached is afhankelijk van de detaillering van het gebied. In de meeste gevallen is dit vaak genoeg om je bestemming te kunnen vinden.Reacties


 • Dennis

  24 april 2012 om 11:43

  Jammer dat het geen “feature” is om hele landen te downloaden voor off-line gebruik.

 • Bart

  24 april 2012 om 11:52

  Wel aardig om te zien dat je het centrum hier op de hoek als voorbeeld gebruikt Richard!

 • Thomas

  24 april 2012 om 12:28

  OffMaps2 is hier een uitstekende app voor. Deze download kaarten en slaat ze op in de app zelf…

 • Ivo

  24 april 2012 om 14:19

  Maak zelf een print screen aan/uit en home knop indrukken. Slaat die keurig de kaart op als foto. Kan je er zo heen lopen.

 • Peterb

  24 april 2012 om 16:45

  Wanneer je in je hotel of appartement echter een (gratis) Wi-Fi verbinding tot je beschikking hebt dan kun je als nog handig gebruik maken van de kaarten app.

  een moet geen zijn neem ik aan ?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!