22 augustus 2015

iOS: Oplossing voor afspraken die automatisch worden verwijderd

agenda icoon retina ios

De Agenda applicatie in iOS kan gebruikt worden om al je activiteiten en afspraken te beheren in de toekomst, maar in sommige gevallen is het ook handig om je afspraken en activiteiten te bekijken uit het verleden.

Zeker voor personen die hun werkschema in hun Agenda beheren. Vele zal het al zijn opgevallen dat afspraken 'spontaan' verwijderd worden. Deze afspraken worden niet verwijderd, maar verborgen in de agenda om opslagruimte te besparen. Hoe je dit gedrag kunt wijzigen of uitschakelen lees je hieronder terug.

• Open de 'Instellingen' app op je iPhone, iPad of iPod Touch
• Navigeer naar 'Mail, Contacten, Agenda'
• Scroll naar de categorie 'Agenda'
• Open de optie 'Synchroniseer'

synchroniseeragenda

Nu heb je de keuze uit verschillende opties, een voorbeeld is ‘Laatste 3 maanden’. Dit houdt in dat de Agenda applicatie alle toekomstige afspraken in je Agenda plaatst en die van de afgelopen 3 maanden. Verder kun je kiezen voor laatste 2 weken, laatste 1 maand, laatste 6 maanden en alles.

Overigens worden de afspraken na deze periode niet verwijderd, maar simpelweg niet gesynchroniseerd. De afspraken blijven ‘voor altijd’ bewaard in je iCloud. Het lijkt er wel op dat alleen voor iCloud deze synchronisatie regels gelden. Google gebruikers kunnen bijvoorbeeld de Google Agenda applicatie gebruiken om extra opties te activeren.

Google Calendar
Google CalendarCategorie: Productivity
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  4+  122 MB DOWNLOAD GRATIS


Reacties


  • Frank

    22 augustus 2015 om 11:01

    Google gebruikers kunnen hun instellingen beheren in de web applicatie van de google agenda, daar heb je geen extra app voor nodig.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!