23 augustus 2015

WATCHApple Watch: Oplossing voor niet nauwkeurig registeren van afstand

Apple Watch icon voor work-out

De Apple Watch is volgens de tests de beste stappenteller en hartslagmeter onder de smartwatches, echter kan het voorvallen dat in sommige hij niet heel nauwkeurig je stappen en/of afstand registreert.

Dat is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig is het vrij eenvoudig op te lossen door je Apple Watch te kalibreren. Hoe je dit doet lees je hieronder terug, echter moet je er wel minstens 20 minuten tijd voor hebben en niet te beroerd zijn om een stukje te wandelen.

Neem je iPhone in de hand of steek hem in je broekzak (liefst een strakke broekzak) en doe de Apple Watch rond je pols. Start de work-out applicatie op je Apple Watch, kies voor de optie 'Buiten lopen', stel de tijd in op minstens 20 minuten en tik op 'Start'.

Apple Watch kalibreren

Ga nu twintig minuten stevig aan een gelijk tempo wandelen in de buurt, liefst op een vlakke weg zodat het tempo vrijwel gelijk blijft, probeer zo min mogelijk te stoppen aan bijvoorbeeld stoplichten. Na twintig minuten is je Apple Watch gekalibreerd en zal deze vanaf nu de afstand en stappen correct weergeven. Je kunt er ook voor kiezen om twintig minuten te hardlopen, kies van voor 'Buiten rennen' i.p.v. 'Buiten lopen'.

Lees ook: Controleer het aantal stappen en gelopen afstand per dagReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!