20 januari 2016

iOS: Snel openstaande tabbladen bekijken op een iPad

iOS safari icoon

De iPad is het ideale apparaat om heerlijk het internet te verkennen vanaf de bank. In Safari is het mogelijk om meerdere tabbladen te openen. Op de iPad kun je die prima zien in de tabbladbalk, maar het kan ook op een betere manier.

Een tabblad maak je open door op de plus-knop te tikken in de knoppenbalk of door op een link te tikken op een webpagina. Bij meerdere tabbladen kun je ook visueel een overzicht weergeven, tik hier op de twee vierkanten om het overzicht te openen. Dit is makkelijk, maar het kan veel sneller.

Om de openstaande tabbladen te bekijken kun je ook met je duim en wijsvinger knijpen op het scherm, hierdoor wordt het overzicht onmiddellijk geopend.

Een overzicht van een tabblad in Safari op een iPAd PRo

Tik op het kruisje om een tabblad af te sluiten. Heb je pagina’s actief van dezelfde website dan worden deze keurig gegroepeerd. Naast de actieve tabbladen op je iPad kun je hier ook de actieve tabbladen bekijken op al je andere apparaten die via iCloud worden gesynchroniseerd.

Lees ook: Tabbladen op andere apparaten afsluiten via iOS of OS XReacties


 • Nick Seamore

  20 januari 2016 om 21:17

  En als je veel open hebt staan en je hebt met je duim en wijsvinger geknepen kun je pagina’s simpel sluiten door betreffende pagina naar links te vegen. Ook erg handig en snel.

 • Ruud

  20 januari 2016 om 21:50

  Bedankt. Een geweldige tip weer, elke dag kijk ik op appletips en heb er al heel veel van opgestoken.
  Groet Ruud,

 • Joke

  23 januari 2016 om 13:55

  Geweldig veel info. Ik zie het als lessen. Probeer alles uit. Bedankt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!