21 januari 2016

iOS 9iOS: Hoe zoeken in iCloud Drive?

iCloud Drive icoon mobiel netwerk

Met behulp van iCloud Drive kun je bestanden, documenten en overige content bewaren in iCloud. OS X beschikt hiervoor over een speciale iCloud Drive map in Finder, vanaf iOS 9 kun je ook de iCloud Drive app installeren op je iPhone, iPad of iPod Touch.

Ga hiervoor naar Instellingen ▸ iCloud ▸ iCloud Drive ▸ schakel de optie 'Op beginscherm' in. Vanaf dat moment kun je de iCloud Drive applicatie in iOS gebruiken. Dit heeft als voordeel dat je overal ter wereld je bestanden kunt raadplegen en ze automatisch kunt laten synchroniseren met al je apparaten.

iCloud Drive applicatie in iOS 9

Uiteraard kun je ook zoeken naar bestanden in de iCloud Drive applicatie, in iOS is dit niet moeilijk. Tik in de iCloud Drive applicatie op het zoekveld en vul je zoekopdracht in. Tik op een resultaat om deze te bekijken.

In OS X kun je ook zoeken naar een bestand, open hiervoor de iCloud Drive map in Finder en klik op het zoekveld. Vervolgens vul je hier de naam in van het bestand waarnaar je opzoek bent en klik je bovenaan het Finder venster op 'iCloud Drive'. Hierdoor zal Finder alleen binnen iCloud Drive zoeken en de resultaten tonen.

Lees ook: iCloud-opslag uitbreiden, downgraden of aanpassenReacties


  • Rogier

    22 januari 2016 om 9:29

    Ik ben eigenlijk op zoek naar een manier om op iOS te zoeken in ZOWEL bestandsnamen als in de inhoud van de bestanden. Dit heb ik tot op heden nog nergens gezien. Nog tips?

  • Wesley Fabry

    22 januari 2016 om 14:39

    Wij hebben dit helaas ook nog niet tegengekomen, volgens mij is dit nog niet mogelijk.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!