22 februari 2012

iPad: Albums selecteren voor de fotolijst weergave

Een iPad is ook zeer goed als fotolijst te gebruiken. De iPad heeft een mooi scherm en de afmeting ervan is ideaal voor het bekijken van foto'. Apple heeft een fotolijst knopje in het toegangsscherm geplaatst zodat je de iPad ook als digitale fotolijst kan gebruiken.

Wanneer je op dit knopje tapt zullen alle foto's worden weergegeven die in de foto's applicatie zznwezig zijn. Wanneer je veel foto's bezit zullen alle foto's worden afgespeeld en dat is wat we vaak niet willen. Daarom kun je via de instellingen kiezen welke albums er moeten worden afgespeeld.

Ga naar Instellingen ▸ Fotolijst ▸ onderin staat er een vinkje bij 'Alle foto's'. Wanneer je kiest voor 'Albums' kun je kiezen tussen alle albums op je iPad en bij gebeurtenissen kun je foto's selecteren op datum. Wanneer je voor één van deze opties kiest word alleen het gekozen album of gebeurtenis afgespeeld wanneer je via het toegangsscherm op de fotolijst knop drukt.

Gebruik je de fotolijst knop nooit? Dan is er ook een mogelijkheid deze compleet te verwijderen. Hiervoor ga je zoals gewoonlijk naar de Instellingen ▸ Algemeen ▸ Codeslot ▸ Kies een code of voer je toegangscode in. Onderin bevindt zich de optie 'Fotolijst' zet deze uit en de knop is uit het toegangsscherm verwijderd. Helaas is er nog geen mogelijkheid om deze zonder codeslot te verwijderen.

Helaas deze optie is niet meer beschikbaar in de huidige generaties iPad en iOS.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!