21 februari 2012

Mac App Store: Updates controleren met behulp van een url

Wanneer er updates beschikbaar zijn voor een applicatie die is gedownload vanuit de Mac App Store dan wordt deze bij het icon door middel van een badge aangegeven. Je kunt dit ook controleren in de Mac App Store applicatie zelf via het tabblad 'Updates'.

Het is ook mogelijk om met behulp van een url direct de updates pagina in de Mac App Store applicatie te openen. Voor 'normale' Mac OS X gebruikers is dit misschien niet interessant, voor ontwikkelaars kan dit echter wel erg handig zijn. De meeste gebruikers updaten hun applicaties slecht, waardoor ze gebruik blijven maken van oude versies (met bugs).

Wanneer er een update beschikbaar is voor eigen ontwikkelde applicatie dan kun je de onderstaande url met behulp van een tweet, e-mail of webpagina rondsturen. Als een gebruiker er op klikt komt deze automatisch terecht in de updates pagina van de Mac App Store applicatie. De kans dat de applicatie sneller wordt geupdate is op deze manier een stuk groter.

De url die hiervoor kunt gebruiken:

macappstore://showUpdatesPageReacties


 • Paula Bennink

  21 februari 2012 om 10:07

  Kan aan mij liggen maar de pagina wordt niet gevonden? Hij verwijst ook naar appletips.nl en niet naar de appstore. Overigens ben ik een trouwe updater maar dit terzijde.

 • formulefan

  21 februari 2012 om 10:09

  Als ik op de link klik krijg ik een foutmelding op jullie website. Link werkt niet, maar het adres wel hoor. Super tip.

 • Wesley Fabry

  21 februari 2012 om 10:50

  De URL is aangepast en zou nu moeten werken..

 • Martijn

  21 februari 2012 om 11:23

  Je kan ook naar de appstore pagina van je app linken, als de gene de app heeft geinstalleerd en er is een update, dan staat er een knop ‘update’.

 • michie

  21 februari 2012 om 12:35

  Als het aan mij licht dan werkt die url niet maar ik wil graag die update doen. En mijn vraag is werkt het ook bij mijn iPad en iPhone 4 en iPhone 3GS

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!