10 oktober 2014

iOS 8iPhone 6 (plus): Alle openstaande pagina’s bekijken in liggende weergave

iOS safari icoon

We hebben het er al even eerder overgehad in onze kleine wijzingen. De tabblad-weergave voor de iPad is flink opgepoest en ziet er strakker en overzichtelijker uit. Door met behulp van twee vingers te knijpen of te tappen op 2 vierkantjes in de knoppenbalk van Safari kun je de tabblad-weergave activeren.

Openstaande pagina’s van dezelfde website worden gegroepeerd zodat er een duidelijk overzicht ontstaat. Niet alleen voor de iPad is dit een nieuwe weergave, ook voor de iPhone 6 (plus) is deze weergave beschikbaar.

Bijkomend voordeel, deze optie is niet alleen beschikbaar op de iPhone 6 plus, maar ook op de iPhone 6 (4,7 inch variant). Om de nieuwe pagina-weergave te bekijken volstaat het om je iPhone een kwartslag te draaien zodat de liggende weergave (landscape) wordt geactiveerd.

paginaweergave-safari

Tap vervolgens in de knoppenbalk op de twee vierkantjes of knijp met behulp van twee vingers op het scherm om de pagina-weergave te activeren. Op deze manier kun je snel een pagina openen, verwijderen of verplaatsen. Uiteraard vind je onderaan dit overzicht al je openstaande tabbladen terug die actief zijn op je andere Apple apparaten (met iCloud).

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: