11 oktober 2014

iOS 8iPhone 6 (plus): Berichtencentrum raadplegen via bereikbaarheid (reachability)

We hoeven je niet te vertellen dat de iPhone 6 en de iPhone 6 plus groter zijn dan hun voorgangers, helaas betekent dit wel dat je deze iPhones moeilijker met één hand kunt bedienen. Gelukkig heeft Apple tijdens het ontwerpen van de iPhone 6 (plus) en iOS 8 hier rekening mee gehouden. Dankzij de functie 'Bereikbaarheid' (reachability) is het mogelijk je iPhone toch min of meer met één hand te bedienen.

Dit doe door met behulp van één vinger tweemaal kort achter elkaar op het Touch-ID (thuisknop) te tappen, de bereikbaarheid-functie wordt hierdoor geactiveerd. Let erop dat je tapt en niet drukt, want door te drukken activeer je de appkiezer in plaats van de bereikbaarheid optie.

Door deze functie toe te passen zakt als het scherm naar beneden zodat je toch de inhoud bovenin het scherm kunt benaderen. Het is niet mogelijk om op deze manier het berichtencentrum te raadplegen en het lijkt in eerste instantie dat je helemaal vanaf de bovenkant van het scherm moet vegen.

bereikbaarheid-berichtencentrum

Dit is echter niet zo en het is wel mogelijk het berichtencentrum eenvoudiger te activeren met behulp van één hand. Activeer bereikbaarheid en de apps of content zakt naar beneden. Veeg vervolgens boven het scherm dat zakt met één vinger om laag (vaak je duim) om het berichtencentrum te activeren. Dit moet dus niet vanaf de bovenkant van je scherm, maar wel boven de inhoud dat naar beneden zakt. Wil je liever de bereikbaarheid-functie uitschakelen? Dan kun je dit doen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ Schakel de optie 'Bereikbaarheid' uit.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!