29 november 2016

Een iPhone 7 kopen met of zonder abonnement?

iPhone 7 alle kleuren

Als trouwe iPhone gebruiker ben je er natuurlijk al aan gewend dat de kosten voor het toestel behoorlijk hoog kunnen zijn. De iPhone 7 valt in de categorie premium en een los toestel kost dan ook minimaal € 769. Je kan “besparen” op deze kosten door te kiezen voor een telefoon in combinatie met een abonnement. Maar betaal je onder de streep meer dan wanneer je het toestel los zou kopen. Wat is nu het voordeligste? Kan je het beste een losse iPhone kopen in combinatie met een sim only of een abonnement?

iPhone 7 kopen zonder abonnement

Hoewel het voor de portemonnee vaak anders aan voelt is het toch zo dat los kopen van je iPhone nog altijd de voordeligste oplossing is. De iPhone 7 is verkrijgbaar vanaf € 769. Als je deze combineert met een sim only abonnement, dan ben je over het algemeen zo’n € 15 tot € 20 per maand voor je abonnement kwijt. Hierbij houden we rekening met de gedachte dat iPhone gebruikers graag op internet willen zitten en hebben we gekozen voor een 4G data bundel van minimaal 1000 MB en minimaal 100 belminuten. Met deze combinatie scheelt het bij een looptijd van 24 maanden al snel tientallen euro’s op de totale kosten.

Een ander voordeel is dat je de iPhone direct kunt verkopen wanneer er een nieuwe iPhone verschijnt. Hierdoor krijg je afhankelijk van de staat van het toestel vaak een mooie prijs op de tweedehandsmarkt, dat je dan weer kunt investeren in het laatste model.

iphone 7 abbonement

iPhone 7 kopen in combinatie met een abonnement

Nu je weet dat de kosten uiteindelijk hoger zullen zijn is natuurlijk de vraag of je nog wel moet kiezen voor een telefoonabonnement. Toch kiezen er nog altijd erg veel mensen voor een abonnement en dat is niet zonder reden. Een groot voordeel ervan is dat je bijvoorbeeld niet in één keer alle kosten voor de telefoon hoeft te betalen. De kosten worden als het ware uitgesmeerd over de gehele looptijd. Hierdoor voelt het alsof het je minder geld kost. Een ander veelgebruikt argument is dat je in combinatie met een abonnement vaak gebruik kunt maken van speciale aanbiedingen.

Wanneer je een abonnement zoekt kun je terecht op de websites van de verschillende telecom aanbieders. Wil je de prijzen en mogelijkheden tussen de verschillende aanbieders bekijken dan kun je terecht op mobiel.nl. Kies de iPhone die je wilt aanschaffen en direct krijg je alle mogelijkheden te zien. Daarnaast kun je het toestel ook aanschaffen zonder abonnement.


Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.Do NOT follow this link or you will be banned from the site!