29 november 2016

iOS 10iOS 10: Gezondheidsgegevens exporteren en bewaren

gezondheid logo iOS

Bij aankoop van een nieuwe iPhone is de Gezondheid applicatie leeg. Tegenwoordig worden bij het terugzetten van een iCloud reservekopie de gezondheidsgegevens overgezet in de Gezondheid app.

Via een gecodeerde iTunes reservekopie is het ook mogelijk om de gegevens terug te zetten in Gezondheid. Hoe je dit precies moet doen lees je hier terug. Vanaf iOS 10 kun je ook ervoor kiezen je gezondheidsgegevens te exporteren en extern bewaren. Daarnaast kun je deze ook direct overzetten naar de Gezondheid applicatie op een (nieuwe) iPhone.

Gezondheidsgegevens exporteren via Gezondheid app

• Open de Gezondheid app
• Navigeer naar het tabblad 'Gegevens'
• Tik bovenin op het silhouette icoon
• Tik onderaan op 'Exporteer gezondheidsgegevens'

gezondheidsgegevens exporteren naar Gezondheid en meer

Gezondheid gaat aan de slag en gaat je gegevens voorbereiden om te kunnen exporteren. Dit kan enige tijd duren en hangt er vanaf hoeveel data er verwerkt moet worden. Als dit is voltooid krijg je de deelmogelijkheden te zien.

Zo kun je de gegevens versturen via Mail, Berichten, etc. of ze bewaren in iCloud Drive of diensten zoals Dropbox. Deze kun je dan achteraf importeren door het geëxporteerde bestand te versturen naar de desbetreffende iPhone en te openen. Uiteraard kun je het bestand ook direct delen via AirDrop (meer info) of bijvoorbeeld via iCloud Drive.

Geëxporteerde gegevens importeren in Gezondheid

Wanneer je het geëxporteerde bestand wilt openen in Gezondheid zal je merken dat dit niet altijd lukt. Met de app 'Health Data Importer' kun je eenvoudig de geëxporteerde gegevens importeren in de Gezondheid applicatie. Dit gebeurt vlekkeloos en heb je zelfs de mogelijkheid om te gegevens uit te sluiten.

Health Data Importer
Health Data ImporterCategorie: Health & Fitness, Utilities
Ontwikkelaar: Lionheart Software LLC
iPhone  4+  26 MB DOWNLOAD  € 5.49

Lees ook: Gezondheid compleet vernieuwd in iOS 10

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!