18 september 2016

iOS 10iOS 10: Gezondheid compleet vernieuwd en overzichtelijker

gezondheid logo iOS

Wie veel bezig is met zijn of haar gezondheid gebruikt ongetwijfeld de Gezondheid applicatie in iOS. Deze was in eerdere versies van iOS behoorlijk rommelig en vaak niet duidelijk. Vanaf iOS 10 komt daar verandering in want de app is compleet vernieuwd.

Je kunt nu snel een overzicht zien van al je gegevens en activiteiten per dag in een vandaagweergave, snel je voeding en slaap controleren via het verbeterde overzicht. Daarnaast geeft de app je nu meer en vooral betere informatie.

Nieuwe interface voor Gezondheid

De interface ziet er fris, maar vooral overzichtelijk uit. Het Dashboard is verdwenen en maakt plaats voor het tabblad 'Gegevens'. Direct kun je hier via de grote iconen de categorieën Activiteit, Voeding, Slaap en Mindfullness openen en de gegevens bekijken. Onder deze iconen vind je andere belangrijke informatie terug zoals lichaamsmetingen en vitale functies.

Overzicht vernieuwde gezondheid app iOS 10

De werking van de interface is voor alle categorieën gelijk. Na het aantikken krijg je een overzicht alle gegevens die je vandaag, al dan niet automatisch, hebt ingevuld. Indien beschikbaar krijg je ook gegevens van deze week en maand te zien. Alle gegevens kun je nogmaals aantikken voor een gedetailleerde weergave waarbij je de periode kunt aanpassen.

Soms is het lastig om de juiste gegevens te vinden, open daarom het gelijknamige tabblad in Gezondheid en veeg omlaag. Het zoekveld komt tevoorschijn waarna je kunt zoeken naar de juiste informatie.

Alle informatie van dag tot dag bekijken

Een welgekomen functie is een duidelijk overzicht van alle verzamelde gegevens per dag. Dit kun je bekijken via de tabblad 'Vandaag'. Kies een dag en direct wordt alle informatie getoond. Uiteraard kun je deze weer aantikken voor een gedetailleerde weergave met extra informatie.

Gezondheid 'Vandaag' iOS 10

Je persoonlijke gegevens aanpassen

Je gewicht, lichaamslengte, etc. kun je aanpassen via Gezondheid ▸ Gegevens ▸ Lichaamsmetingen. Wil je bijvoorbeeld je bloedgroep, huidtype of geboortedatum aanpassen dan kun je dit doen door in de Gezondheid app bovenin te tikken op het silhouette icoon.

Het Medisch ID is ook nog in deze versie beschikbaar en kan aangepast worden door onderaan op 'Wijzig' te tikken. In het ID kun je SOS-contactpersonen toevoegen, dit was in eerdere versies ook al mogelijk.

Lees ook: Gegevens van andere apps toevoegen aan de Gezondheid app

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Julian

  18 september 2016 om 11:04

  Het zal wel aan mij liggen, maar ik vond het overzicht in de vorige versie van de app veel overzichtelijker (zodat je duidelijker zag de een verhoging van een waarde bijvoorbeeld kwam omdat je aan het sporten was) in deze versie van de app word informatie verstopt achter (IMHO onoverzichtelijke) brei van schermpjes.

 • Hans

  18 september 2016 om 13:02

  Nee, ik vind deze app ook niet duidelijker en vooral niet overzichtelijker, in tegendeel.
  Wat jammer is, nog altijd wordt de wandelsnelheid en gemiddelde snelheid in feet en inches/uur weergegeven i.p.v km/u Ik heb Apple er vorig jaar al op aangesproken en het zou bij de eerst beste update veranderen. Niet dus.

 • Hans

  18 september 2016 om 13:17

  Correctie: de snelheid wordt in minuten-seconden/KM weergegeven i.p.v. Km/uur.

 • Marianne

  18 september 2016 om 17:26

  1 groot nadeel aan de nieuwe versie en meteen de reden waarom ik hem niet gebruik is dat je zelf niets toe kunt voegen. Als je bijvoorbeeld 10x trappen loopt registreert de app altijd maar 8 of 9x en kon ik in het verleden zelf nog de missende 1 of 2 toevoegen. die mogelijkheid ben ik kwijt, dus is de app voor jammer genoeg (want ik gebruikte hem intensief) volstrekt zinloos geworden

 • Wesley Fabry

  18 september 2016 om 18:04

  @Marianne, dat kan toch gewoon via de plusknop? VB: Gezondheid ▸ tabbad ‘Gegevens’ ▸ Activiteit ▸ Traplopen ▸ plusknop rechtsboven.

 • Lydia

  19 september 2016 om 21:32

  Wat een achteruitgang deze nieuwe app. Het is helemaal niet overzichtelijker geworden. In het startmenu worden iconen opgedrongen die ik helemaal niet gebruik. Ik ben een zeer intensief gebruiker van deze app, ik was altijd in staat om via het dashboard zelf te selecteren wat ik wil zien. Dat ben ik allemaal kwijt. Alle grafieken van diverse zaken onder elkaar, allemaal weg. Ook zelf gegevens aanvullen, niet meer mogelijk. Ik vind dit echt een misser van apple!. Ik sou zeggen heel snel een update en breng het dashboard terug zodat gebruikers zelf kunnen instellen wat ze willen zien!

 • Wesley Fabry

  19 september 2016 om 21:34

  Gegevens kun je wel zelf invoeren: Gezondheid ▸ tabbad ‘Gegevens’ ▸ Activiteit ▸ Traplopen ▸ plusknop rechtsboven.

 • Lydia

  19 september 2016 om 21:49

  Dat klopt, Dat neemt al mijn andere opmerkingen niet weg! Erg jammer.

 • Marianne

  20 september 2016 om 10:06

  Je hebt gelijk @Wesley, die optie had ik nog niet gezien, maar verder ben ik het helaas ook helemaal met @Lydia eens. Overzichtelijkheid voor mij is meer dan ver te zoeken. De gebruiker bepaald toch een beetje wat hij wil zien, Apple toch niet. Echt jammer

 • Wesley Fabry

  20 september 2016 om 11:50

  Mensen met een uitgebreid dashboard zullen inderdaad moeten wennen aan de nieuwe versie. Ik vind het bijvoorbeeld erg handig dat ik in één keer alles van ‘Vandaag’ kan zien en daarna gedetailleerd door er op te tikken.

 • Segers Jacky

  21 september 2016 om 9:01

  Sinds ios 10 vind ik dat mn wandelafstand niet meer correkt word weergegeven. Wat voorheen 6 km was is nu maar 4.6 bvb. De gevoeligheid is volgens mij veel minder.

 • BB

  28 september 2016 om 11:45

  En jammer dat als je een dag hebt gekozen en dan op bijvoorbeeld stappen klikt hij altijd op de grafiek van de stappen van Vandaag terecht komt. wat heeft die kalender dan nog voor zin????
  Geef mij alsjeblieft weer het overzichtelijke (en aanpasbare!!!!!!!!) dashboard terug.
  Favorieten werkt niet goed, want alleen als er al iets aan toe gevoegd is, dan komt hij er bij in het overzicht….. maar ik doe niet dagelijks mijn bloeddruk, dus als ik het dan weer een keer wil toevoegen, zoek je je een ongeluk om de bloeddruk te registreren. Waanzinnig slechte update van Apple!

 • jose

  3 oktober 2016 om 22:19

  jammer dat je je gewicht niet meer in kan voeren voor mij werkte dat perfect of doe ik iets fout en kan dat wel ? ik kan het in vedergeval nergens meer vinden

 • Ellen

  4 oktober 2016 om 20:49

  Ik vind ook de vorige versie veel beter
  Nu zie ik het nut er niet meer van
  Het feit dat je vroeger gemiddelden kon zien en overzichten over periodes had, werkte veel meer motiverend
  En ik merk ook zoals anderen dat je stappen ineens drastisch verlagen

 • Pim

  30 oktober 2016 om 18:59

  Wat doe ik fout?
  Op mijn iPhone 6 die nu naar mijn vrouw is gegaan werkt de gezondheid app niet, hij heeft geen gegevensbron en ik kan bijv “stappen” ook niet in favorieten zetten.
  Wie kan me verder helpen

 • Cherida Venloo

  19 september 2017 om 16:36

  Ook ik heb hetzelfde probleem als Pim (zijn vrouw). sinds 5 sept wordt er helemaal niets meer bijgehouden, vanalles geprobeerd, helaas kan ik hem niet opnieuw installeren en nu net de avond dat ik op vakantie ga. Wie kan mij helpen?

 • Wesley Fabry

  19 september 2017 om 17:13

  Toevallig conditie bijhouden uitgeschakeld? Instellingen ▸ Privacy ▸ Beweging en conditie ▸ schakel ‘Houd conditie bij’ en Gezondheid in.

  Als dit wel het geval is, wat wordt er niet meer geregistreerd? Is er sprake van een Apple Watch of alleen de iPhone gegevens zoals stappen en verdiepingen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!