4 december 2010

iPhone iOS bug plaatst een ‘Q’ op je springboard

Meerdere iPhone iOS 4.x gebruikers hebben deze week via het contactformulier en Twitter een heel bijzonder iPhone probleem gemeld. Bij deze gebruikers verschijnt er namelijk gedeeltelijk een 'Q' Links boven in springboard scherm van de iPhone.

Wanneer je deze 'Q' iets beter bekijkt dan is dit een uitvergrootte versie van de 'Q'-toets zoals hij op het iOS virtuele toetsenbord wordt gebruikt. Het probleem treedt op waneer je gebruik maakt van Emoticons. Spontaan verschijnt de 'Q' linksboven in het scherm. Na een herstart lijkt deze in sommige gevallen verdwenen te zijn maar hij komt in de meeste gevallen weer spontaan terug.

Het probleem wordt veroorzaakt door de combinatie Spotlight met Emoticons. Op het moment dat je last hebt van het 'Q' probleem dan kan je dit als volgt oplossen.

1. Activeer Spotlight door op het eerste springboard scherm een swipe naar rechts te maken. Je kan hiervoor ook tweemaal op de home-knop drukken.

2. Schakel in het Spotlight venster naar het Emoticons toetsenbord en hierna weer terug naar het normale qwerty-toetsenbord.

3. Keer terug naar het springboard en de 'Q' is uit je scherm verdwenen.

De 'Q'-bug doet zich voor op alle iPhones en alle huidige iOS 4.x versies.

Mahmut en Joyce bedankt voor het melden!Reacties


 • thomas guylinck

  4 december 2010 om 12:29

  hey, ik van Belgie heb dit ook al gehad bij mobistar. geen Q maar een B

 • Dagaloni

  4 december 2010 om 15:19

  Haha cool!

 • Mark

  4 december 2010 om 17:24

  Fijn! Eindelijk een oplossing voor mijn vervelende ‘Q’ !!!!

  Wat is dit toch een heerlijke website!

 • Maccew

  4 december 2010 om 23:25

  Leuk, ik ben dan eigenlijk zo benieuwd welke code deze bug dan veroorzaakt en hoe die code dan in de FW terecht is gekomen.. Welke functie is aan de bug gekoppeld.. (iets met spotlight en emoticons wss)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!