4 december 2010

Reeder en Weet nu ook beschikbaar voor OS X

De laatste keynote van Apple had de titel "Back to the Mac", dit heeft blijkbaar ook een aantal software ontwikkelaars wakker geschud. Er verschijnen nu namelijk druppelsgewijs iOS App's in de vorm van een Mac OS X versie.

Twee apps's die hun opwachting naar OS X maken zijn de Twitter applicatie 'Weet' van Raptor en de populaire RSS reader 'Reeder' van Silvio Rizzi. Beide programma's zijn nog in de beta fase maar ze zijn zeer zeker de moeite waard om eens te bekijken. De programma's hebben de 'look and feel' van de iOS versie en zijn beide grafische juweeltjes om te zien.

Reeder is een RSS Reader die gebruik maakt van Google Reader voor het synchroniseren van RSS feeds. De applicatie heeft identiek dezelfde opties als de iOS versie. De RSS artikelen worden op een papier-achtige achtergrond weergegeven. In de applicatie zijn een groot aantal opties terug te vinden om met behulp van social media je vrienden op de hoogte te brengen van een bepaald artikel. Het enige wat nog ontbreekt zijn naar mijn mening de trackpad gestures om te kunnen navigeren door de artikelen.

De beta 1.0 (live 2) versie Reeder kan je downloaden op:

http://madeatgloria.com/brewery

Weet is een Twitter client die wat de interface betreft erg veel lijkt op Tweetie. Alle standaard functies die je van een dergelijk programma mag verwachten zijn aanwezig. Handig zijn de extra mogelijkheden om bepaalde Twitter gebruikers op 'mute' te zetten en de 'Keyword block' om bepaalde onderwerpen in je feed te blokkeren. De interface is clean, overzichtelijke en het programma is heel gebruiksvriendelijk.

De beta versie van Weet (0.8.7) kan je downloaden via de onderstaande link:

http://d.pr/gnxZ

Van beide applicaties zijn nog geen prijzen bekend, de beta versies zijn gratis te downloaden. Naar alle waarschijnlijk zullen beide programma's hun opwachting gaan maken in de nieuwe Mac App Store die op korte termijn door Apple zal worden geïntroduceerd. Als alle programma's in de Mac App Store van dezelfde kwaliteit als de bovengenoemde zijn dan wordt ook dit weer een mega succes voor Apple en natuurlijk de ontwikkelaars zelf.Reacties


Een reactie toevoegen: