5 november 2010

iPhoto ’11: Nieuwe opties bij het importeren van foto’s

In iPhoto ’11 zijn de mogelijkheden om foto’s te importeren en automatisch ‘gebeurtenissen’ aan te maken uitgebreid met enkele handige nieuwe opties. Normaal gesproken splitst iPhoto de geïmporteerde foto’s in gebeurtenissen op basis van de tijd dat de foto’s zijn genomen of wanneer ze werden geïmporteerd in de applicatie.

iPhoto ’11 geeft je nu ook de mogelijkheid om direct de gebeurtenis van een naam te voorzien, foto’s te verbergen die al eens zijn geïmporteerd en die mogelijkheid om een gebeurtenis zelf te splitsen op basis van intervallen.

Na het plaatsen van een fotokaartje of het aansluiten van je digitale camera verschijnt automatisch het nieuwe importeer venster van iPhoto ’11

Bovenin het venster kan je nu direct de naam van de ‘gebeurtenis’ (1) in geven.

Met de optie ‘Verberg reeds geïmporteerde foto’s’ (2) worden in het overzicht automatisch de foto’s verborgen die al zijn geïmporteerd in je foto bibliotheek.

Met de optie ‘Splits gebeurtenissen’ (3) kan je foto’s importeren op basis van het tijdstip waarop de foto’s zijn genomen. De condities hiervoor kan je instellen via de iPhoto menuoptie: Voorkeuren ▸ Algemeen. Je hebt hierbij de keuze uit: 1 gebeurtenis per dag, 1 gebeurtenis per week, intervallen van 2 of 8 uur.Reacties


 • Dirkuijt

  5 november 2010 om 10:24

  Beter!
  Vond het altijd maar onhandig dat ik niet kon bepalen hoe iets werd geimporteerd…

 • Marcel

  5 november 2010 om 10:27

  Deze opties zaten ook al in de vorige versie van iPhoto hoor. Ik gebruik vooral de eerste veelvuldig en al langer dan de huidige versie.

  Ben het wel eens dat dit een TIP is, omdat deze functie bere-handig is.

  Nu nog dezelfde sortering in Gebeurtenissen op je iPhone als in iPhoto. Op de iPhone staat dat namelijk kriskras door elkaar. Of is daar ook een tip voor?

 • Sascha

  5 november 2010 om 11:39

  De eerste versie van iLife die ik gebruikte was iLife ’08. En daar kon je al dit moois ook al doen… Ik heb de indruk dat er niet zo veel veranderd is in de nieuwste versie buiten enkele interface-veranderignen.

 • Daantje

  5 november 2010 om 13:26

  Weer zo’n handige tip van appletips. Ik hou ze bij op Twitter keep on going! Bedankt.

 • Arjen

  5 november 2010 om 19:22

  @Sascha: ik vind de schermvullende interface een verademing en de moeite van de nieuwe versie dubbel en dwars waard.

 • Henk

  7 november 2010 om 0:03

  Hoe komt het toch dat ik hier allemaal positieve reacties zie?
  Bij mij is na ilife11 installatie alles maar dan ook alles in de knoei geraakt.
  Albums worden verkeerd geladen met de verkeerde foto’s een harddisk is nadat films geoptimaliseerd zouden worden compleet vast gelopen en de schijf met foto’s wil niet meer opstarten, ben ik de enige?

 • Joost

  8 november 2010 om 16:05

  Ik mis nog steeds iets…namelijk foto’s toevoegen aan bestaande gebeurtenissen..
  Of is dit wel mogelijk en heb ik het nog steeds niet kunnen vinden?

 • Marc

  8 november 2010 om 20:15

  Mag ik van de gelegenheid gebruik maken om een vraag te stellen?
  Wanneer ik een map uit de gebeurtenissen van Iphoto wil kopiëren naar Bridge (Photoshop) dan lukt dit enkel wat de Jpeg bestanden betreft, doch niet voor de Raw bestanden. Hoe kan dit verholpen worden?

  Bedankt,
  Marc

Een reactie toevoegen: