1 april 2011

iPhoto: Geografische data kopiëren

iphoto-library-pngSinds iPhoto '09 heeft Apple de applicatie voorzien met ondersteuning van geografische data (GeoTags). Het is vanaf deze versie mogelijk om de geografische data van een bepaalde foto naar een andere foto te kopiëren. Dit kan handig zijn als je een digitale camera bezit die geen GPS functionaliteit heeft. Maak in dat geval ook een foto met je iPhone op de zelfde locatie en kopieer thuis eenvoudig de geografische data van je iPhone naar de foto's die gemaakt zijn met je digitale camera.

Op deze manier kun je optimaal gebruik maken van de Places feature in iPhoto. Vanzelfsprekend werkt dit met alle foto's die zijn voorzien van geografische data. Het kopiëren van de geografische data doe je als volgt:

Selecteer een foto in iPhoto die is voorzien van geografisch data en control + klik (rechtermuisklik) hierop. Kies de optie "Kopieer" en selecteer hierna een foto die je wilt voorzien van dezelfde geografische data.

iPhoto '09: Control + klik op de foto en kies de contextmenu optie:"Plak locatie".

iPhoto '11: Ga naar: Wijzig ▸ Plak lokatie.

De geografisch data is nu gekopieerd naar de geselecteerde foto en zal in Places op dezelfde lokatie worden getoond als de bron foto.

plaklocatie

• Geupdate artikelReacties


 • Louis vD

  1 april 2011 om 8:46

  Op zich een goed idee, zij het misschien toch een beetje omslachtig om steeds twee foto’s te moeten maken?

  Daarnaast heb ik gemerkt dat de GPS van de iPhone in het buitenland nog wel te wensen over laat af en toe. Ik kom net terug van een vakantie in Engeland, ik had mijn iPhone 4 mee, mijn DSLR en een Gisteq GPS tracker. Ik heb een paar foto’s met de iPhone gemaakt, maar de locaties die de iPhone toegevoegd heeft klopten voor geen meter, soms kilometers uit de richting. Misschien omdat hij in het buitenland geen A-GPS kan doen omdat de roaming uit staat? Onbruikbaar in ieder geval.

  Ik kan een ieder met een DSLR zonder GPS aanraden gewoon zo’n trackertje te kopen (kost maar een paar tientjes). Heel veel gemak omdat hij gewoon altijd je positie bijhoudt (hij hangt bij mij aan mijn fototas). Alhoewel ik niet zeker weet of iPhoto er direct wat mee kan? Ik gebruik zelf Aperture en die kan de tracks rechtstreekt importeren en verwerken.

  in de praktijk vind ik het plaatsen van een pinnetje op de kaart overigens ook nog niet eens zoveel werk… misschien in totaal wel minder werk dan je iphone pakken om een extra foto maken en daarna te kopieëren.

Een reactie toevoegen: