1 april 2011

Exposé in de applicatie switcher (10.6)

De meeste Ma c OS X gebruikers zijn ondertussen wel bekend met de applicatie switcher die standaard in OS X aanwezig is. Door middel van de toets combinatie cmd⌘ + tab kan je op een Windows achtige manier switchen tussen applicaties.

Wat veel gebruikers niet weten, is dat je met de application switcher in Mac OS X 10.6 Snow Leopard ook een Exposé mode kan starten. Exposé is de grafische weergave van geopende vensters die zich onder de F3 toets op je toetsenbord bevindt.

Zoals gezegd bezit ook de applicatie switcher een optie om Exposé voor de geselecteerde applicatie te activeren.

1. Activeer de applicatie switcher met cmd⌘ + tab

2. Houd de cmd⌘ toets ingedrukt en gebruik tab om de gewenste applicatie te selecteren.

3. Wanneer je nu op de pijltoets omlaag of omhoog gebruikt met de cmd⌘ toets nog steeds ingedrukt wordt de Exposé voor de bijbehorende applicatie geactiveerd.

Deze Exposé optie is ontzettend handig als je meerdere vensters van een applicatie open hebt staan en snel overzicht wilt hebben. Je kunt overigens tijdens de Exposé weergave gebruik maken van de spatiebalk om in te zoomen op een geselecteerd venster.Reacties


  • Ramon

    1 april 2011 om 11:09

    Wat ik zelf met de (Magic) Mouse ook nog doe is bij het regelpaneel van Exposé de hoeken instellen op respectievelijk (vanaf linksboven en dan met de klok mee) “Schakel schermbeveiliging in”, “Spaces”, Alle vensters” en “Dashboard”. Het is even wennen, maar je kunt dan ‘schakelen’ met alleen je hand op je muis.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!